Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca nu are in vedere propunerea fostului premier Calin Popescu Tariceanu pentru vreo functie ministeriala, precizand insa ca nu exclude ca o astfel de propunere sa apara in discutiile din interiorul PNL pe subiectul desemnarii viitorilor ministri, scrie Mediafax.

Antonescu a fost intrebat daca are in vedere sustinerea lui Tariceanu pentru vreo functie ministeriala.

"Eu nu am in vedere o asemenea propunere, ceea ce nu inseamna ca propunerea nu poate sa apara in discutia, dezbaterea si decizia prin vot care in forurile statutare ale partidului va avea loc, fireste, in momentul in care vom sti si vom conveni cu premierul structura Guvernului si ministerele a caror responsabilitate o asuma PNL. Atat cat estimez eu lucrurile, si le configurez, le proiectez, nu-l am in vedere pe domnul Tariceanu pentru o asemenea functie", a spus presedintele PNL, precizand ca este vorba despre pozitia sa, personala.

Presedintele PNL a amintit ca a avut loc o discutie pe acest subiect la formarea primului Guvern al USL.

"Domnul Tariceanu a declarat si public atunci - si cu buna ratiune - ca a fost prim-ministru, ca e mai putin probabil sau mai putin ispitit sa intre intr-o structura de Guvern in care sa nu fie prim-ministru. Acum domnia sa a declarat in legatura cu asta ca nu stie, nu se pronunta. S-a declarat la dispozitia Romaniei, ceea ce este foarte frumos, si ceea ce toti trebuie sa fim fiecare unde ne aflam si deocamdata este o discutie cu totul ipotetica", a mai explicat Antonescu, care a precizat ca o decizie are inclusiv prim-ministrul Victor Ponta.