Europarlamentarul George Becali a declarat, luni, ca, in opinia sa, USL nu are nevoie de UDMR, mentionand ca premierul Victor Ponta a gresit cand a facut anuntul privind alianta cu Uniunea. "Ideea asta ca UDMR este din PPE: n-are nicio putere UDMR in PPE", a spus Becali, raspunzand unei intrebari, potrivit Mediafax.

Gigi Becali Foto: AGERPRES

Potrivit acestuia, USL nu are nevoie de UDMR, dat fiind rezultatul obtinut la alegeri.

"Eu cred ca a gresit", a spus Becali la Realitatea TV, intrebat despre anuntul presedintelui PSD, Victor Ponta, privind alianta cu UDMR.

Becali a mai spus ca el personal a adus 3-4% la rezultatul obtinut de USL.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica seara, ca a discutat cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si de luni vor incepe discutiile pentru crearea unei majoritati constitutionale cu Uniunea.

"Am vorbit la telefon cu presedintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale si mi-a confirmat faptul ca UDMR de maine este dispusa si vom incepe discutiile pentru a avea o majoritate constitutionala, o majoritate guvernamentala si parlamentara care sa permita modificari si reforme importante in anii care urmeaza", a spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminica noaptea, ca USL nu a discutat cu UDMR despre o alianta, nicidecum despre o alianta de guvernare, el aratand ca declaratia premierului Ponta referitoare la acest subiect inseamna disponibilitatea USL la a discuta niste "formule de asociere".

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, ca apreciaza "gestul" premierului Victor Ponta si ca dupa ce va afla rezultatele finale ale alegerilor UDMR va incepe discutii cu USL, considerand ca interesele Uniunii trebuie sa fie reprezentate in Parlament si Guvern.

UDMR va avea in viitorul Parlament zece deputati si sase senatori alesi in mod direct in colegii din judetele Harghita, Covasna, Mures, Bihor si Satu Mare, intre ei fiind Kelemen Hunor, Borbely Laszlo si Marko Bela, arata numaratoarea paralela a Uniunii.