Liberalul Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica seara, dupa publicarea primelor exit-polluri ale alegerilor parlamentare ca pe USL o asteapta o responsabilitate uriasa, scrie B1TV.

"Din acest moment ne asteapta o uriasa responsabilitate, a carei povara o simtim deja. O uriasa responsabilitate care deriva din asteptarile legitime ale romanilor. Avem obligatia sa gasim solutiile cele mai potrivite pentru a scoate Romania din criza, criza politica si sociala in care se zbate de un an de zile. Avem obligatia sa venim cu solutii pentru a iesi din criza economica in care ne-am afundat si care a adus numeroase suferinte tuturor categoriilor sociale din Romania.", a declarat Tariceanu.

De asemenea, primarul Sectorul 1, Andrei Chiliman, a declarat duminica seara ca USL a castigat toate mandatele de parlamentar din sectorul 1, respectiv patru de deputati si doua de senatori.

Tariceanu a mai vorbit si despre responsabilitatile pe care Romania le are fata de NATO si UE, considerand ca tara noastra trebuie sa se reafirme ca membru indefectibil al aliantei transatlantice si un membru puternic pentru UE.

"Cred ca este, de asemnea, un moment de cotitura care trebuie sa reafirme asezarea Romaniei ca un membru indefectibil al aliantei transatlantice, ca un membru puternic si sustinator al proiectului UE, pentru care Romania a depus eforturi in trecut si de la care romanii au legitime asteptari", a precizat Tariceanu.

Dupa ce televiziunile au publicat exit-poll-urile de la alegerile parlamentare, Calin Popescu Tariceanu, Titus Corlatean, Ludovic Orban si Andrei Chiliman au tinut o conferinta de presa separata de restul Uniunii Social Liberale.