Liderul PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a declarat, duminica seara, la B1 Tv, ca "crede" ca ARD "se va apropia de obiectivul de 22-23%" la alegerile parlamentare. Adriean Videanu a adaugat ca PSD, partidul care a obtinut cele mai multe mandate in Parlament, este indreptatit sa propuna un prim ministru, insa, in opinia sa, "Mi-e greu sa cred ca Victor Ponta... Victor Ponta nu poate fi credibil pentru partenerii europeni. Daca el nu realizeaza acest lucru... plecand de la acest considerent, cred ca Victor Ponta nu mai poate fi nominalizat." Videanu a mai spus ca nu are "niciun fel de informatie" cand a fost intrebat daca cei 3 co-presedinti ai ARD au fost invinsi in colegiile in care au candidat.

Declaratiile lui Adriean Videanu:

Eu cred ca ne vom apropia de obiectivul pe care l-am avut: undeva la 22-23%.

Este o noutate, nu s-a mai intamplat ca undeva la 16-20% pe parcursul exit-poll-urilor, cei care au votat sa nu spuna cu cine au votat. Alegatorii ARD si PPDD ar putea fi majoritatea celor care nu au raspuns cu cine au votat.

Numaratoarea paralela trebuie dusa pana la capat si sa vedem care este rezultatul final.

Intrebat daca ARD se gandeste exclusiv la opozitie: Noi nu vom vota niciun Guvern din care nu facem parte.

Daca USL va avea peste 50% din mandate sa isi faca Guvernul lor, nu este nicio problema.

Haideti sa dam lucrurile pe fata, sa vada si romanii oferta USL-ului. In aceste 7 luni, USL doar a promis si s-a comportat la guvernare ca un partid de opozitie. Sa vii cu promisiuni populiste de rezolvare a tuturor problemelor nu face decat sa arunce Romania intr-o perioada foarte grea. Ne asteapta o perioada foarte grea.

Cred ca este prematur sa discutam in momentul de fata daca ARD ramane o structura dupa alegeri.

Logica majoritatii parlamentare este aceea a responsabilitatii primului ministru desemnat de presedinte.

Cel care invita partidele la o majoritate parlamentara este prim ministrul desemnat.

Constitutia consfinteste foarte clar: presedintele Romaniei invita la consultare partidele.

Daca un partid are peste 50% din mandate, presedintele invita acel partid la consultari.

Dar presedintele este cel care desemneaza primul ministru. Iar primul ministru trebuie sa adune o majoritate parlamentara. Sa vedem cine este acel prim ministru desemnat.

Nu am absolut niciun fel de informatie (intrebat daca co-presedintii ARD au pierdut colegiile in care au candidat).

O sa vedem care este ordinea partidelor in Parlament. Cred ca la partide, dupa PSD, care va avea cel mai mare numar de parlamentari, va urma PDL.

Probabil primul prim-ministru desemnat va fi de la PSD. Partidul cu cel mai mare numar de parlamentari este indreptatit sa propuna un prim ministru.

Mi-e greu sa cred ca Victor Ponta... Victor Ponta nu poate fi credibil pentru partenerii europeni. Daca el nu realizeaza acest lucru... plecand de la acest considerent, cred ca Victor Ponta nu mai poate fi nominalizat.