Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, de la Predeal, ca este ingrijorat de faptul ca Romania risca, dupa alegeri, sa revina "intr-o zona gri in care sa aratam din nou ca nu ne stim directia". Seful statului i-a indemnat pe romani sa iasa la vot precizand ca optiunea lor electorala va indica directia in care se indreapta Romania. "Sunt lideri care sustin directia vest si lideri care sustin 'hai sa o dam mai cu Rusia, mai cu China', ori in functie de votul de maine al romanilor vom intelege ce vrea poporul dupa ce initial a vrut Uniunea Europeana si America".

"Auzim numai atacuri la parteneri transatlantici ori asta destabilizeaza drumul nostru de consolidare in structurile euroatlantice si ne pune sub semnul intrebarii. Exista riscul ca dupa aceste alegeri sa revenim intr-o zona gri si in care sa aratam din nou ca nu ne stim directia. Asta ma ingrijoreaza", a declarat Traian Basescu.

Potrivit presedintelui, "trebuie sa intelegem ca a da voturi pentru neclaritate in optiunile noastre este cel mai rau lucru pentru Romania".

Intrebat daca merge duminica la vot, seful statului a raspuns: "Cum sa nu ma duc la vot? Ma duc si chiar ii chem pe toti romanii sa iasa la vor pentru ca votul lor ne va arata directie. Sunt lideri care sustin directia vest si lideri care sustin 'hai sa o dam mai cu Rusia, mai cu China', ori in functie de votul de maine al romanilor vom intelege ce vrea poporul dupa ce initial a vrut Uniunea Europeana si America. Eu voi vota pentru Uniunea Europeana si America si nu pentru solutii neclare la problemele Romaniei".

Intrebat daca este ingrijorat de avertizarea Cod Galben data de ANM, presedintele a raspuns: "Ma copii, eu sunt un om pe care s-au pravalit munti de apa, voi credeti ca ma sperii de un viscol?"

Presedintele Traian Basescu a plecat de vineri seara, impreuna cu sotia sa, la Predeal, urmand sa revina duminica dimineata in Capitala. Vineri seara, cuplul prezidential a fost invitat la o petrecere privata la restaurantul Rozmarin din statiune, informeaza Mediafax. Sambata dupa-amiaza, Traian Basescu a iesit din vila de protocol la care este cazat, spunandu-le ziaristilor ca va face o plimbare cu masina pana in zona Trei Brazi.

Intrebat de ce a mers la Predeal, presedintele le-a spus jurnalistilor ca jurnalistilor, ca a venit "pentru ca vreau sa stau linistit si sa ma gandesc bine la ce am de facut dupa alegerile de maine".