VIDEO Traian Basescu: Numarul parlamentarilor va creste de la 470 la circa 520. / Fac un ultim apel la guvern sa publice cifra oficiala a electorilor romani. / Semnalul dat ieri de Hillary Clinton la OSCE e unul extrem de grav. / Noul premier trebuie sa fie un pro-european si un pro-atlantist
Declaratiile lui Traian Basescu:
Este ultima declaratie publica pe care o am in aceasta campanie.
As vrea sa abordez 3 subiecte: ziua Constitutiei, o foarte scurta apreciere privitoare la campanie si profilul primului ministru.
Maine este Ziua Constitutiei, Constitutia a fost adoptata in 1991, a fost revizuita in 2003 si trebuia revizuita din nou in urma referendumului din 2009 prin care romanii, cei chemati maine la vot, au cerut sa avem parlament unicameral si doar 300 de parlamentari.
Din pacate, romanii vor constata dupa alegeri ca toti cei care au venit sa le ceara votul sunt parte a unei inselatorii, si in mod deosebit cei care azi sunt la putere, pentru ca ei s-au opus revizuirii Constitutiei.
Vor constata ca de unde au votat pentru 300 de parlamentarii, numarul lor va creste de la 470 la circa 520 de parlamentari, in timp ce foarte multi dintre parlamentarii care cer voturile acum sub sigla USL si care au votat masurile de austeritate, erau in alianta cu actuala opozitie.
Nu stiu pana unde poate sa mearga lipsa de cinste in politica, dar pare ca merge, vom vedea duminica seara.
Aceasta Constituie a garantat insa drepturile fundamentale ale cetatenilor, pe de o parte, si a stabilit functionarea institutiilor fundamentale ale statului.
Acest lucru, aceasta Constitutie, asa cum e ea, cu plusuri si minusuri, cu neclaritati, e Constitutia care a permis o tranformare radicala a Romaniei, integrarea in NATO si UE si mai ales sa revenim in familia occidentala de unde am plecat si pe care poporul roman nu a dorit niciodata sa o paraseasca.
Chiar daca are imperfectiuni in clarificarea relatiilor intre institutii, actuala Constitutie poate fi etichetata ca una moderna, care garanteaza evolutia pozitiva a Romaniei, o constitutie democratica, care nu permite iesirea din regulile statului de drept si a normelor democratice specifice.
Maine, in ziua de pauza de campanie si in ziua premergatoare votului, poate indreptam un gand bun si catre Constituie.
Despre campania electorala
Fac un ultim apel la guvern, la premier si la ministrul de Interne, sa publice cifra oficiala a electorilor romani. Aceasta trebuie sa includa toti cetatenii romani cu drept de vot care au domiciliul pe teritoriul Romaniei si toti cetatenii romani care au domiciliul in strainatate. Aceasta este cifra electorala pentru aceste alegeri.
Pentru aceste alegeri e foarte importanta cifra corecta pentru a se stabili procentul de participare la vot, dar vor veni alegeri prezidentiale in care cifra electorala corecta e esentiala pentru alegerea presedintelui datorita prevederii constitutionale potrivit careia un candidat care are peste jumatate din voturi e ales din primul tur.
Atrag atentia guvernului cu privirea la publicarea unei cifre corecte, asumata de guvern.
Nu pun la indoiala corectitudinea cifrei transmise de BEC, dar legal guvernul, prin stricturile specializate din MAI, este acela care trebuie sa comunice cifra electorala a Romaniei in vederea alegerilor.
Permiteti-mi sa etichetez campania electorala ca nerelevanta fata de realitatile Romaniei.
Partidele nu au reusit sa faca o campanie care sa plece de la premisele reale: o Uniune Europeana cu zona euro in recesiune, cu implicatii majore asupra cresterii econpomice a Romaniei, Romania insasi e intr-o situatie economica fragila datorita crizei europene si a incapacitatii atragerii fondurilor europene, si sunte intr-o Romanie politic discreditata ca urmare a abuzurilor din iulie august dar si in ultima perioada, cand prin ordonante de urgenta s-a incercat reglementarea unor institutii independente, precum CNA.
Nu am vazut pe nimeni sa spuna care sunt solutiile ca Romania sa-si revina din punct de vedere al credibilitati externe, iar semnalul dat ieri de Hillary Clintpon la OSCE e unul extrem de grav.
Unii lideri politici inteleg ca e grav atunci cand injuri. Nu, e grav atunci cand se pune o eticheta pe tara, rezultata din actiunile publice interne, si care e dusa la nivelul OSCE de cel mai important lider din OSCE.
Aceste trei elemtene - Roamania intr-o Europa fragila economic, Romania insasi fragila, cu probleme de credibilitate din punct de vedere a statului de drept - trebuiau discutate in campanie.
In schimb, s-a facut o campanie desantata impotriva presedintelui, si ultimul element care e o rusine - afirmatii distruibuite in armata, atribuindu-mi-se vorbe pe care nu le-am spus niciodata si care sunt de natura sa erodeze increderea in conducatorii ei. Se spune " nu eu am fost huiduit, ci armata". Ii asigur pe militari ca presedintele Romaniei nici nu vorbeste nici nu gandeste urat despre armata, dimpotriva, o consider un pilon de stabilitate.
Regret ca actuala coalitie de guvernament a dat prioritate micniunii, campaniei murdare, nu numai la adresa mea, in loc sa mearga pe explicarea a ceea ce romanii au de facut.
Li s-a inoculat romanilor ideea ca e o campanie impotriva presedintelui, ceea ce e o minciuna, campania trebuia sa fie despre Parlament.
Sunt extrem de curios sa-mi dau seama daca au castigat cei care au mintit cei care au facut campanie murdara sau cei care au facut o campanie pozitiva. Au fost si candidati care s-au dus onest in fata candidatilor.
Daca luam cazul domnului Gusa, cu mizerie platita, dar USL a facut campanie generalizata negativa, Gusa a inceput sa umble iar cu sacosa de plastic cum umbla cand era pe la PSD.
Profilul primului ministru
Nu fac niciun secret, nu intamplator spun acest lucru inaitne de ziua alegerilor, pentru ca intre timp cu certitudine o sa am si ecourile din mediul politic si de la populatie, careia ii transmit din nou adresa mea de mail, traianbasescu@presidency.ro.
Trebuie sa fie un pro-european si un pro-atlantist. Asta nu exclude relatia cu Rusia, China sau India, dar domiciliul acestei tari e in UE si in NATO, aici ne construim si securitate si prosperitate.
Mi-as dori ca primul ministru sa aiba un profil proeuropean, proatlantist, pentru ca acestea sunt interesele nationale vitale.
Mi-as dori mult ca cel pe care il voi desemna ca premier, dar si cei pe care partidele mi-l vor propune, sa fie o personalitate loiala interesului national, pe care sa-l aseze deasupra intereselor de partid si de grup, fie ele si de grup mediatic.
As vrea ca prin toata activitatea lui, cel care va deveni premier sa fie un om care a sustinut tot timpul respectarea principiilor Constitutiei, ale statului de drept si a principiilor care functioneaza din punct de vedere politic in UE.
Un alt aspect asupra caruia ma voi opri in desemnare - sa nu aiba vulenrabilitati.
Sa nu se fi autoprezentat ca fiind ceva si el sa fie altceva, sa nu aiba lucruri ascunse in propriul lui CV, sa fie un om despre care sa stim tot sau aproape tot. Nu spune nimeni sa stim detalii despre familia lui, despre viata lui privata, dar sa fie un om in viata caruia sa nu fie umbre, lucruri ascunse, sau minciuni in autodefinirea lui.
Aici avem un risc major, cand despre un politician nu se stie tot, mai ales lucruri care nu ar fi placute, acel politician devine satajabil.
As vrea sa avem un premier care prin ceea ce spune in CV sa fie imbatabil.
Sa nu fie nici plusuri, nici minusuri in transmiterea catre populatie a adevarurilor despre el.
In sfarsit, as vrea sa fie un politician care sa rupa putin filmul urat in care ne aflam.
Sa fie un politician care aflat in fruntea Guvernului sa poata prezenta garantii ca in Romania nu se vor mai intampla derapaje de la statul de drept, abuzuri, orientari neclare care e directia de mers a Romaniei, vest, est, Asia.
As vrea sa fie un premier care sa inspire incredere partenerilor europeni si transatlantici. Nu e lipsit de importanta acest lucur: in perioada de criza increderea ca un guvern repsecta regulile democratice e de natura sa aduca parteneriat si solidaritate, iar Romania are nevoie de aceste lucruri. Nu are nevoie de marginalizare, de izolare, pentru ca nu vom iesi usor din criza.
Ar fi extraordinar de bine daca prin prezenta sa noul premier ar genera reactii de genul: in regula, a fost un episod intamplator, dar premierul care a venit acum este un om in care putem avea incredere.
Cam acest ar fi profilul pe care il vad valabil pentru un premier.
Sigur, el nu poate veni de nicaieri, el trebuie sa vina dintre cei alesi in aceasta campanie, trebuie sa aiba capacitatea sa realizeze o majoritate, sa dea raspuns prin programul pe care il propune realitatilor economice, sociale si politice ale Romaniei.
O singura mentiune: m-as bucura mult daca viitorul premier ar fi si un om cu experienta in administratia centrala, sa mai fi condus un Guvern, o structura la nivel central.
Va doresc o duminica placuta si va doresc sa votati cum credeti ca este bine pentru Romania.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
O parte dintre parlamentari, sà spunem 100 la inceput, sà fie trasi la sorti, din listele pe care le va face Dan Diaconescu, cu jurati! Si mai democratic, nu se poate !
E clar, Ponta nu va mai fi premier!...
Fie pentru ca e plagiator, fie pentru ca e ofiter acoperit al SRI, fie pentru implicarea in dosarul procurorului Panait!...
Aflam in curand!... :)))
Zici ca ofiter SRI este rau?
Si esti cel mai basist de aici.......
Mare-i gradina....
Chiar şi din garaj.
Cu atât mai mult
Daca in schimb castigi, pierdem toti ...
Eu cred ca il va numi pe Ponta chiar inainte de alegeri, ca sa nu fie stresat poporul la urne.
Stii tu, asa cum te-au intimidat camerele de luat vederi la BAC....
Daca propunerea PSD va fi alta....
Sunt multi ca tine in tara asta, cum spunea poetul "multi da prosti", n-am jignit pe nimeni sper.
Dar asta e subiectiv si face parte din micile rautati pe care comentatorii de articole si le arunca unii altora.
Ponta ar corespunde din doua puncte de vedere: a mai condus - cel putin aparent - un guvern (chiar daca in mare parte de la studiourile de televiziune) si are posibilitatea de a forma o majoritate, cel putin cu titlu temporar.
Dincolo de asta, pe 10 decembrie ne continuam drumul, taras, grapis sau sprintat, alaturi de cei la care tinem, ducand in spate pe neputinciosi, pe lenesi si smecheri, alegand sau acceptand ceea ce viata ne pune inainte. Deocamdata, suntem condamnati la o singura directie, pentru ca timpul nu priveste inapoi.
USL Arad a trecut deja la actiune, l-au luat la bataie pe sotul candidatei ARD Claudia Boghicevici, care acum se afla in stare grava internat la Spitalul Judetean Arad. Au distribuit in cutiile de scrisori ale cetatenilor pamflete in care anunta ca Mihai Razvan Ungureanu se retrage din politica.
Umbla cu amenintari ca il demit pe Presedinte in 24 de ore - unde va treziti??!! Mai vine la rampa si maestrul Ion Iliescu autorul de neuitat al Mineriadelor si al delapidarii sistematice a economiei Romaniei prin privatizarile alocate fostelor cadre de partid si securistilor. Timp de 12 ani a trasferat prin practici ilegale peste care a prezidat propritatea publica in buzunarele si conturile nomenclaturii si ale securistilor care acum sunt oameni de afaceri, parlamentari, sau ocupa alte publice si politicheaza in USL/PSD/PNL. Iese la rampa sa-si apere cel mai recent produs - plagiatorul in chief Ponta!
A uitat desigur.
Si tu.
2.Auditarile,auditurile,ca d-aia sunt auditari se fac pt ani incheiati,terminati,finalizati,etc...asta daca pricepi.
Deci fonduri cucu...pt ghici cine era in 2011...
campanie inseamna sa rogi electoratul sa voteze pe cineva. ori el n-a facut asta. a spus doar ca in campania asta a fost folosit si nu s-a discutat despre ce trebuie facut pt tara.
tu o sa-i votezi pe aia doi mascarici poimaine, dar poti sa-mi spui de ce o sa fie mai bine dupa ce ei vor prelua puterea? ai idee macar ce masuri vor lua care iti va schimba viata in bine? sau tu crezi ca dupa ce-l dau jos pe base brusc vom avea covrigi in coada de caine prin bucuresti?
tare ingusti mai sunteti nene... si ne miram de ce ajung tot felul de plagiatori si adormiti in fruntea statului. am o vaga impresie ca aia ti sunt superiori de ii votezi. alfel nu-mi pot explica ca poti vota in asa functii oameni inferiori tie care iti vor decide soarta :)
Toti astia simt deja o transpiratie rece pe sira spinarii!
Hai Base, mai fa-i odata!
Sunt convins ca in multe sate se voteaza ca in 1924. Si cine supravegheaza? Independenti alde Parvulescu sau Alistar ?
Trebuie să-l ajutăm.
Chiar putem.
Haideţi să arătăm că... deşi am stat ca pe ghimpi acasă la referendum, am fost şi suntem MAJORITATEA PRO DEMOCRATICĂ, şi ca urmare ROMÂNIA ESTE ŞI VA RĂMÂNE DEMOCRATICĂ.
Vorbe mari!?. NU, este chiar realitatea.
ROMÂNII VOR DEMOCRAŢIE ADEVĂRATĂ.
Pun pariu ca pana la orele 16 cand abia incepe interviul vor incepe cu mesaje de felul:
Ce mai vrea Basescu, Basescu isi anunta demisia, Nu ne intereseaza ce spune marinarul/betivul, samd
Cel mai simplu este sa le dai minus si sa-i lasi sa munceasca pentru o felie de paine scriind alt comment. Si tot asa pana obosesc. Un minus e un click, un mesaj are cateva zeci de caractere.
Tactica veche, securistica, de abatere a atentiei electoratului de la saracia de idei in care se zbate actuala Putere. Au pus, inutil, tunurile pe Basescu, in loc sa transmita programe si prognoze pentru urmatorii ani.
cui prodest??
fiecare cu elucubratiile lui.
fsn-ul n-a murit niciodata, tocmai isi ingroapa randurile si cu un pnl. de altfel, actualii sefi din pnl au votat cu iliescu si in 90. a beautiful friendship :)
apropo, la latrine se arata unde vor fi montate scau...pardon, fotolii suplimentare, pentru alesii extra numerar.
deci, broaste sa fie, ca lac, cat cuprinde.
destept al batran cand a constuit magaoaia ..republici. loc destu, pentru mai mult, ca de bine pana si tov. brucan ne'a mintzit. cu aia 20 de ani....
va cam e frica de ele de scoateti astfel de perle :))
Prin urmare, lui ar trebui sa-i fie imputat si jigodismul, in acest caz.
Al cui presedinte este? O simpla cautare pe google ori wikipedia ne poate lamuri
Super tare... mi-a placut
Parlamentul:
137 de senatori = un senator la 160.000 locuitori
332 de deputati = un deputat la 70.000 locuitori
469 parlamentari in total
SUA (circa 300 milioane de locuitori)
Parlamentul:
100 senatori = un senator la 3.000.000 locuitori
435 reprezentanti = un deputat la 560.000 locuitori
535 parlamentari - total
Daca SUA ar proceda ca Romania ar avea:
1.875 senatori
4.286 deputati
Daca Romania ar proceda ca SUA ar avea:
7 senatori
31 deputati
Nu-i un calcul fain?
Romania-stat national, un singur nivel de decizie.
Statele americane au si parlamente nationale cu 1 sau 2 camere.
Romania nu are alte parlamente. Desi e o absurditate (consilii judetene si prefecturi), consiliile judetene nu-s parlamente judetene.
In SUA (federal) exista 2 tipuri de reprezentare: cel de la senat 2 senatori de fiecare stat, indiferent de populatie (California=Maine), statele fiind egale si cel reprezentativ 1 congresman la X americani.
La americani Camera reprezentantilor are mandat de 2 ani . 1 senator e pe 6 ani, in asa fel insa ca la fiecare 2 ani 1/3 din senat se reinnoieste.
In SUA presedintele= sef de guvern, in restul statelor lumii presedintele (unde e republica) nu e si premier.
Cred ca un parlament bicameral cu maxim 100 senatori si 200 de deputati ar fi OK. Apare insa problema colegiilor, care sunt definite la nivel de judet....
Mineriadistul a prins glas sa-si apere produsul, plagiatorul numarul 1, Ponta
SUA fiind o federatie de state, fiecare stat are legislativul si executivul sau!
Un exemplu: The State of Texas: Avand o suprafata de 695.622 Km2 si o populatie de aproximativ 25 de milioane de locuitori, Texasul are un legislativ bicameral(congres) format din 150 de "reprezentanti"(deputati) si 31 de senatori! Si federatia americana are 50 de state!
Romania are, la suprafata si la populatia ei, un legislativ, poate, prea numeros, dar comparatia cu Statele Unite este ireala, voit socanta si manipulatorie! Bunele intentii ascund uneori scopuri perverse! Cine are interesul sa descrediteze parlamentul Romaniei si cu ce scop?! Parlamentarii romani nu sunt/nu pot fi mai buni ca alegatorii/votantii lor! Parlamentul este un fel de "oglinda" si uneori "cetatenilor" nu le place ceea ce vad in aceasta "oglinda"! Sorry, e reactia maimutei, care isi vede imaginea in oglinda! Democratia nu este un sistem perfect, dar spre deosebire de alte sisteme politice are o calitate: este perfectibila! In raport cu politica si politicienii, noi "cetatenii" trebuie sa fim si sa ramanem mereu lucizi, circumspecti si sceptici! Si sa nu uitam ce spunea presedintele Ronald Reagan despre politica: "Politica este a doua cea mai veche profesie din lume! In timp mi-am dat seama ca seamana foarte mult cu prima si cea mai veche profesie din lume!" Ve rog sa ma iertati daca am fost prea "didactica"!
Suntem prea mult luati de prosti...
Nu am vazut si auzit decat porcaiala. Campania nu este pentru binele romanilor, ci pentru a-l da jos pe Basescu. Evident, opozitia de atunci (adica USL & co) a fost plecata la piata cand a fost criza, ei n-au gresit cu nimic, doar ceilalti sunt..intelegeti idea.
Am mai spus-o si o spun: NU MAI VREAU SCUZE SI ACUZE din partea niciunui politician. Daca vroiam asa ceva, ma uitam la telenovele. Avem nevoie de oameni care sa conlucreze, de oameni care chiar inteleg in ce rahat este tara asta. Nu am gasit insa niciunul pana acum, toti sunt niste lepre puse pe facut bani, avide de putere si cu o scarba totala fata de orice inseamna poporul roman.
Iar noi suntem prosti ca le cantam in struna.
Ioi, ioi, da matale nu vezi, nu auzi ori esti conectat numai la anumite lungimi de unda???
Ioi, ioi, ioi, schimba postul!
Adevarata linie de atac a lui Basescu, pe care o repetat-o azi, este cacealmaua cu obligatia guvernului de a publica numarul de alegatori inscrisi pe listele electorale. Pe asta se va baza si cand va contesta alegerile la Curtea Constitutionala dupa ce va petrece dezastrul din 9 decembrie.
Si ghici ce va decide Curtea Constitutionala?
http://www.mae.ro/sites/default/files/file/alegeri_legislative_2012/2012.12.05_lista_sectii_votare_cu_adresa_13_45.pdf
ba, senatori, numai 100, reprezentand 50 de state.
tot prin lege, numai 435 de reprezentanti in camera inferioara, pentru peste 300 milioane de locuitori si 50 de state, plus teritorii de peste mari.
proportia este, net, in favoara usl !
forza dottore !
suntem in tzara mioritica a tutulor posibilitatilor !
daca o pui, vezi ca si'n romania, la judete, ai o gramada de alesi, consilieri, etc.
ba, mai mult, dottore vrea ca la regionalizare, sa fie si mai ceva.
incorect, mere cu pere.
noi suntem ..perje.
de la rahat cu perje.
base si maria sa popo'ul au zis: 300.
io zic: prea multi. max 200.
suntem mult mai saraci ca americanii, nu ne permitem trai nineaco pe banii nostrii.
mai ales ca la eficienta, nu's nici pe departe ...
deci, mai draga, vorbim aici de lucruri comparabile, nu de rahat cu perje.
Mai scria Gabriel Biris ca este mult peste opozitie...
Ioi, sa cred in acele rezultate sau sa mai astept???
Este drept ca 12% ziceau ca nu merg la vot!
Hai nene si matusica draga la vot!
Ioi, ioi, ioi, ARD cu VOTUL!
Nu este o persoana politica, dar are sprijin din toate formatiunile si cred ca va reusi sa formeze rapid un guvern.
Da, în anumite regiuni ale lumii au loc revolte politice, demonstraţii de stradă pentru libertate şi drepturile omului. Dar noi, romănii, nu avem doar nimic de a face cu asta. România este o ţară democratică şi membra a UE, una dintre regiunile prospere şi libere ale lumii. Da, prea multe merg la noi în România rău, iar dispreţul nostru pentru politică şi ai ei reprezentanţi nu ar putea fi mai mare. Însă la noi oamenii nu sunt aruncaţi după grati pentru că îşi exprimă opiniile politice. Noi putem ieşi nestânjeniţi în stradă, ne putem exprima liberi părerile politice în blogosferă. Doar că ştim că oricum nu putem schimba ceva. Că nu contează. În România cetăţeanul nu poate influenţa evenimentele politice. Guvernarea ţării se află în mâinile unei clase politice, aparent bine instituită în scaune, care indiferent de culoarea politică nu face decât să îşi urmărească exclusiv propriile interese. Şi noi nu putem schimba nimic!
Ne gândim în consecinţă că facem bine să ne concentrăm asupra propriei vieţi, să ne promovăm cariera profesională şi bunăstarea personală. Mulţi consideră că aceste lucruri se obţin mult mai bine în străinătate şi se decid să părăsească ţara.
Un sentiment difuz al propriei neputinţe şi înstrăinări ne însoţeşte însă în lume, nu ne dă pace. Şi din patru în patru ani o întrebare deranjantă ne roade ca o plagă: ce facem în duminica alegerilor? Judecând drept, nici unul dintre partide nu este demn de a fi ales. Şi nu putem astepta minuni. Deci mai bine să nu mergem la vot, să ignoram pur şi simplu totul? Doar politicienii şi politica lor nu ne privesc pe noi! Să mergem în schimb la cinema? Să ne exercităm competenţele în arta culinară? Sau să citim un roman captivant?
Realitatea este că România se sfăşie bucată
In rest, sunt de acord. Romania e sfasiata. Exista insa speranta. Aceasta vine de la cei minimalizati in masa, in discursul presedintelui, in favoarea ospatarilor si tinichigiilor aducatori de profit. Intelectualii sunt cei care,cu toate astea, cand a fost cazul, au recunoscut meritele celui care a adus furtuna din largul marii in stramtoarea politicii romanesti. Ei au protestat impotriva imposturii. Intelectualii au invatat sa se exprime, au invatat sa faca fata presiunii politrucilor. Se creaza treptat si altfel de modele pentru tinerele generatii, ca alternativa la "baietii destepti". Asta ne ajuta sa mergem inainte - pe coate si pe genunchi, pana la un moment dat, dar tarasul acesta ne da sansa de a supravetui noii caderi din copac.
There are 2 senators for each state and there are 50 states. so 50x2=100! There are 100 senates in the U.S
Total 535 de senatori si deputati in USA
Populatia USA = 311,591,917
COMPARATI CU ROMANIA
Ce jaf!
Nota bene re tovarasa Ecaterina Andronescu, care protejeaza minciuna lui Ponta, a fost sanctionata recent de forurile internationale din care facea parte pt plagiat - sunt toti o apa si-un pamint, astia vor sa fie alesi sa decida destinele tarii, astia sunt candidatii USL!!!!