Premierul Victor Ponta a participat, joi, la Targu-Jiu, la semnarea unui protocol de colaborare intre Consiliul Judetean Gorj si Regiunea Basilicata din Italia. In finalul discursului, premierul i-a multumit pentru realizarea acestei colaborari lui Dan Ioan Popescu, ministrul Economiei in guvernarea Nastase, "unul dintre cei care au pus umarul pentru acest lucru".

Dan Ioan Popescu (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Ponta a precizat ca judetul Gorj trebuie sa foloseasca aceasta colaborare cu Regiunea Basilicata pentru a invata de la italieni sa dezvolte tehnologii moderne, sa acceseze cat mai bine fondurile europene si asteapta rezultate concrete ale acestei colaborari.

"Ma bucur foarte mult pentru acest eveniment la care am ocazia sa particip, inainte de toate, pentru ca iubesc Italia si cred ca Italia este, intr-adevar, acel frate mai mare al Romaniei, originea poporului roman. Imi face mare placere sa il avem invitat la acest eveniment pe ambasadorul Italiei, domnul Cospito, un prieten al meu si un prieten al Romaniei, pot sa va garantez," a declarat Ponta.

"Gorjul trebuie sa foloseasca aceasta colaborare cu Basilicata pentru a invata sa dezvolte tehnologii cat mai moderne, sa aiba grija de mediul inconjurator, asa cum este grija in Basilicata si sa foloseasca fondurile europene asa cum se intampla in Basilicata. Sunt convins ca pentru Gorj este o mare oportunitate si vreau sa le multumesc tuturor celor care au facut posibil acest lucru, italieni, dar si romani ¬ domnul Dan Ioan Popescu este unul dintre cei care a pus umarul pentru acest lucru", a mai spus Ponta.

Dan Ioan Popescu, membru al Partidului Conservator, a fost ministru al economiei intre 2000-2004, in guvernul condus de Adrian Nastase, atunci fiind membru PSD, fiind

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis in septembrie 2011 confiscarea a peste 4 milioane de lei din averea dobandita de Popescu si sotia sa, intrucat suma respectiva reprezinta cheltuieli facute in baza unor venituri a caror obtinere s-a dovedit a fi ilicita.

Potrivit cursdeguvernare.ro, Dan Ioan Popescu a girat incheierea contractelor cu firmele "baietilor destepti" pe o perioada de zece ani, la preturi foarte mici, la jumatate sub pretul pietei sau chiar sub pretul de productie. Printre acestea s-a aflat Energy Holding detinuta de Bogdan Buzaianu, finul sau de cununie, si Luxten Lighting, patronata de Ionel Pepenica si Claudiu Radulescu, partenerii sai de afaceri. In mandatul sau a inceput si controversata si retehnologizare a hidrocentralelor de la Portile de Fier - miza fiind cel mai ieftin curent electric produs in Romania, de catre Hidroelectrica.