Premierul Victor Ponta i-a replicat imediat lui Traian Basescu, afirmand ca, daca acesta nu a fost ofiter de securitate, probabil a fost doar informator, si precizand ca isi doreste ca seful statului sa iasa in fiecare seara la televizor, deoarece in felul acesta se va stinge si "mica flacara" care mai ramasese aprinsa la PDL.

"Inseamna ca a fost doar informator. O sa ne explice exact cum se numea functia pe care o ocupa", a spus Victor Ponta, la Romania TV, intrebat cum comenteaza afirmatiile presedintelui, care negase cu putin timp inainte ca ar fi fost ofiter de securitate sau ofiter acoperit.

Primul ministru a precizat ca afirmatia sa potrivit careia seful statului ar fi fost ofiter acoperit "a avut la baza o discutie" "cu un fost ofiter care a fost coleg cu dl Basescu".

"Poate nu a fost ofiter, poate a fost doar informator, o sa explice dl Basescu la un moment dat", a mai comentat Ponta.

In ceea ce priveste conferintele de presa pe care le-a sustinut presedintele recent, premierul, care este si seful PSD, a precizat ca isi doreste ca acestea sa fie cat mai dese.

"Sa iasa si maine, si poimanine, ne dorim lucrul acesta, in acest fel ce mai ramasese o mica flacara care palpaia pe la PDL se stinge. Sa stea ca Dan Diaconescu la B1 toata noaptea sa vorbeasca, e cu atat mai bine", a spus Victor Ponta.

El s-a intrebat insa daca presedintele nu are altceva mai bun de facut decat sa citeasca mesajele USL catre militanti, in conditiile in care este platit din bani publici.

"Daca are timp sa le citeasca inseamna ca se cam plictiseste pe acolo, nu ar putea sa faca altceva mai bun daca il platim din banii nostri, ii platim SPP-ul, casa, masina, nu ar trebui sa faca ceva util? Asta e Basescu, ce sa-i faci, asta e, mai e putin", a subliniat primul ministru, caracterizand iesirile sefului statului drept "penibile".