Vicepresedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), senatorul Serban Mihailescu, sustine ca formatiunea politica din care face parte va negocia, dupa alegerile din 9 decembrie, pozitii in noul guvern. El a declarat pentru Agerpres ca acest demers este imperativ pentru ca "nu poti sa existi ca partid doar prin a da sfaturi la televizor".

"Luam in calcul sa avem o reprezentare la nivel guvernamental, in functie de rezultatele pe care le vom obtine la alegeri. Grupul nostru va avea un anume procent din total parlamentari ACS, adica Alianta de Centru Stanga. In conditiile acesta, va trebui sa fim reprezentati in zona executiva, pentru ca altfel nu poti sa existi ca partid doar prin a da sfaturi la televizor", a afirmat Mihailescu.

Liderul UNPR este convins ca Uniunea Social Liberala (USL), din care UNPR face parte, va impune viitorul guvern si va avea o majoritate parlamentara cu circa 55% din numarul de parlamentari.

El si-a manifestat speranta ca toti candidatii UNPR, aflati pe listele USL, sa devina parlamentari. "Cate mandate au fost negociate, atatea speram sa obtinem", a precizat Mihailescu.

Pe de alta parte, vicepresedintele UNPR sustine ca electoratul roman da semne de oboseala inaintea alegerilor parlamentare din 9 decembrie. In opinia sa, scrutinurile succesive din 2012 au determinat mai multa circumspectie din partea alegatorilor.

"Dupa un an foarte agitat din punct de vedere politic, cu multe alegeri, in special alegerile locale si referendum, exista un oarecare sentiment de oboseala a electoratului, dar mesajul nostru ca se incheie o epoca si USL poate asigura o conducere mai buna a tarii a prins", a afirmat Mihailescu.

Parlamentarul UNPR considera ca alegerile de duminica viitoare sunt extrem de importante pentru Romania, in conditiile in care Parlamentul reprezinta un factor cheie in democratie. El sustine ca institutia a fost decredibilizata in ultimii patru ani prin 'deparlamentizarea politica' a Romaniei, care s-a manifestat printr-o guvernare prin ordonante de urgenta si asumari de raspundere pe acte normative extrem de importante.

"Parlamentul este inventat, functioneaza si trebuie sa isi faca menirea ca putere legislativa, astfel incat sa tina cont de toate parerile oamenilor. Trebuie sa raspunda asteptarilor oamenilor, nu exponentilor clasei politice", a adaugat senatorul Mihailescu.

Serban Mihailescu candideaza pentru un nou mandat de senator in Colegiul 2 Saveni- Darabani din judetul Botosani din partea USL.