​Scrisoarea prin care i se cere ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa-i retraga titlul de doctor premierului Victor Ponta a strins peste 2200 de semnaturi, scrie Revista 22. Intelectuali de marca si personalitati ale lumii culturale, dar in special universitari din Romania si Occident sustin demersul retragerii titlului. Ecaterina Andronescu raspunde insa ca: "Cititi legea invatamintului, pentru demnitari ministrul nu are nicio competenta". Afirmatia constituie un alt neadevar, ca si cel referitor la propriul plagiat, legea acordindu-i toate competentele. Revista face si un inventar al articolelor din lege ii confera ministrului competente depline in ridicarea titlului de doctor.

Raspunsul ministrului Andronescu ridica intrebarea daca domnia sa a lecturat intr-adevar scrisoarea si, mai ales, comentariile care insotesc cele peste 2200 de semnaturi. Pentru a-i veni in ajutor, scrisoarea si lista de semnaturi vor fi depuse, saptamina viitoare, la Ministerul Educatiei, impreuna cu prevederile legale care ii confera competente depline in decizia de ridicare a titlului de doctor al domnului Victor Ponta.

In privinta Legii educatiei, prevederile acesteia sint clare. Potrivit articolului 163, "studentii doctoranzi" primesc titlul de doctor prin ordin al ministrului Educatiei, iar articolul 168 (al 5) spune ca acestora "li se retrage titlul de doctor prin ordin al ministrului, la propunerea CNATDCU", in cazul prevazut de articolul 170 (al. 1) al "nerespectării standardelor de calitate şi de etică profesională”.