Presedintele PNL, Crin Antonescu, a sustinut, vineri, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca evetuala desemnare a lui Calin Popescu Tariceanu in functia de premier, de catre presedintele Traian Basescu, este "o ipoteza fantezista" , relateaza Mediafax.

Intrebat cum va afecta USL o eventuala numire a lui Tariceanu ca premier, liderul PNL, Crin Antonescu, a raspuns ca liberalii au "angajamente politice luate fata de parteneri, luate in cadrul USL si in fata a milioane de alegatori".

"Va reamintesc ca exista un congres al PNL care a adoptat decizia ca partidul sa mearga in aceste alegeri si sa guverneze in USL si ca primul-ministru sa fie Victor Ponta. Ca atare, o asemenea ipoteza e fantezista", a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, inclusiv Calin Popescu Tariceanu, "intrebat despre o asemenea fantasma, si-a amintit" ca exista o intelegere politica si ca premier va fi Victor Ponta., este "o ipoteza fantezista".

La randul sau, liderul USL, Victor Ponta, a declarat, la aceeasi conferinta de presa, ca la programul USL au lucrat atat reprezentantii PSD, cat si cei ai PNL si PC, acesta fiind prezentat in fata liderilor politici si de fata cu Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

"Povestea asta cu programul care trebuia sa fie mai liberal este doar o poveste si sunt convins ca domnul Tariceanu a fost interpretat gresit sau s-a exprimat gresit", a afirmat Victor Ponta, adaugand ca "ultima speranta a lui Traian Basescu si a PDL sa ramana Tariceanu e absolut grotesc".

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu spunea, in plenul celor doua Camere ale Parlamentului, ca atitudinile de "tafna si artag" fata de liderii UE nu vor face decat ca Romania sa ajunga in postura de tara "izolata, marginalizata si frustrata".

"Cred ca declaratiile total neinspirate la adresa Uniuni Europene, a institutiilor europene, a unor lideri europeni, au fost o greseala care risca sa ne puna intr-o postura de tara izolata, marginalizata si frustrata, de tara care nu a inteles mecanismele europene, n-a inteles practicile si conduita europeana. O pozitie puternica in acest domeniu se construieste foarte greu, se construieste in timp si se construieste cu eforturi si nu cu eforturi de orice fel, eforturi mari, care presupun sa nu existe in aceasta atitudine nici tafna, nici artag, dar mai degraba diplomatie, conexiuni in lumea occidentala cu prieteni si aliati puternici, cu prieteni si aliati puternici statornici, demersurile sa fie facute cu calm, cu rabdare", afirma Tariceanu.

Totodata, fostul premier Calin Popescu Tariceanu declara, joi, ca a asteptat de la presedintele PNL prezentarea unui plan economic pentru Romania, avand in vedere ca actuala campanie se incheie in mai putin de doua saptamani, precizand ca electoratul liberal asteapta solutii de guvernare din partea PNL.