USL are 48% in sondaje, ARD 23%, iar PPDD 14%, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, liderul PDL Vasile Blaga. Chestionat de jurnalisti in legatura cu o eventuala a treia suspendare a sefului statului in cazul in care acesta nu il va numi din nou pe Victor Ponta premier, Vasile Blaga a raspuns ca: "Probabil va referiti la declaratia de aseara a domnului Antonescu. Domnul Antonescu atata poate: inca o instabilitate politica nu cred ca ar deranja, dar ce s-ar intampla cu Romania, cu economia noastra? L-am vazut spunand zambind ca modificam si ce a zis CCR, modificam si cvorumul de prezenta. Atata poate (Crin Antonescu - n.red.). Sunt absolut convins ca Traian Basescu va lua decizia cea mai buna pentru Romania."

Cele mai importante declaratii ale lui Vasile Blaga:

Justitia, economia cad cu Guvernul Ponta la putere.

Cresc preturile, creste inflatia.

Nu este zi de la Dumnezeu in care Ponta si Antonescu sa nu atace CSM, DNA, CCR. Acum vor ca deciziile Curtii sa poata fi anulate cu votul a doua treimi din Parlament. Vor sa ii scape pe oamenii lor care au probleme. De cei 3 ministri incompatibili nu am mai auzit nimic.

Ordonanta Voiculescu (privind audiovizualul - n.red.): pot sa faca ce vor, sa balacareasca pe cine vor ei.

Suntem in pericol de a pierde tot ce am castigat in 22 de ani de munca, suntem pe cale sa ne intoarcem din drum in parcursul euroatlantic al Romaniei.

Fiecare din pasii facuti de USL ne indeparteaza de Europa si de lumea civilizata.

Increderea in Guvern a scazut foarte mult, la 15-16% de la 40% in luna mai.

97% din votantii PDL stiu ca suntem in ARD.