Co-presedintele ARD, Mihai Razvan Ungureanu a declarat marti intr-o conferinta de presa ca sondajele actuale nu pot fi argument pentru inactivitatea politica a niciunuia dintre candidatii ARD. Totodata, Ungureanu a tinut sa le raspunda nemultumitilor din PDL de activitatea sa din campania electorala precizand ca nu se poate clona in mai multe locuri. Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, marti, ca Mihai Razvan Ungureanu ar trebui sa iasa mai des in public in aceasta campanie electorala, democrat-liberalul sustinand ca "Romania lui Ungureanu functiona, iar Romania lui Ponta sta".

"Am sa fac in asa fel incat sa ma clonez in trei-patru locuri, in asa fel incat sa pot fi si cu dumneavoastra, sa pot fi si la posturile de televiziune in acelasi timp, sa fiu si in campanie nationala si in campanie in colegiul meu. Am sa fac tot posibilul, va promit ca incerc. Ma intereseaza, in primul rand, ca rezultatul din 9 decembrie sa fie multumitor pentru noi.

Avem un adversar puternic, care este timpul. Am spus acest lucru si-l repet. Iar despre prezenta in media, daca n-as fost si eu in campanie electorala, probabil ca de dimineata pana seara as fi stat la televizor(...) Cand eram prim-ministru era mai putin timp pentru televiziuni. Au fost cateva emisiuni, unii spun ca una fost memorabila. Dar, intr-adevar, am avut nevoie de timp si atunci ca si acum pentru a face ce este extrem de important. In ordinea de atunci activitate guvernamentala, in ordinea de acum, campanie", a declarat copresedintele ARD, citat de agentia Agerpres.

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, marti intr-o conferinta de presa, ca Mihai Razvan Ungureanu ar trebui sa iasa mai des in public in aceasta campanie electorala, democrat-liberalul sustinand ca "Romania lui Ungureanu functiona, iar Romania lui Ponta sta".

Intrebat de ziaristi ce parere are despre afirmatiile copresedintelui ARD Vasile Blaga care intr-un interviu recent acordat unui cotidian a spus ca Alianta Romania Dreapta are cu doua procente sub PDL in sondaje, Ungureanu a precizat ca sondajele actuale nu pot fi argument pentru inactivitatea politica a niciunuia dintre candidatii ARD.

"Sondajele nu sunt si nu cred ca sunt pentru niciunul dintre candidatii ARD argument pentru inactivitate politica. Dimpotriva. Sondajele trebuiesc luate cu masura. Sunt instantanee ale momentului politic. Stim cu totii ca unele sunt credibile, altele nu sunt credibile, stim foarte bine si cum ajung in presa.

Ceea ce conteaza cand tragem linia sub asemenea ipoteze este o campanie militanta, buna, la sfarsitul careia sa avem o victorie in 9 decembrie. Nu cred ca exista candidat al ARD care sa nu inteleaga acest lucru. Si apelul meu se face din nou catre toti: munca in campanie", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat ca Mihai Razvan Ungureanu ar trebui sa iasa mai des in public in aceasta campanie electorala, democrat-liberalul sustinand ca "Romania lui Ungureanu functiona, iar Romania lui Ponta sta".

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, intr-un interviu acordat ziarului Romania Libera, ca Alianta Romania Dreapta (ARD) se afla cu doua procente sub scorul PDL deoarece s-a constituit tarziu. "Era mai simplu daca ar fi intrat ei (n.r.Mihai Razvan Ungureanu si Mihail Neamtu) in PDL, asa cum a intrat dl Papahagi, pentru ca am avut o problema cu promovarea siglei aliantei", a declarat Blaga.

Declaratiile lui Vasile Blaga privind scorul slab al ARD, sub cel al PDL, apar in contextul in care in interiorul Aliantei exista nemultumiri vis-a-vis de strategia de campanie. Surse din interiorul Aliantei au declarat pentru Hotnews.ro ca democrat-liberalii sunt nemultumiti de colaborarea si prestatia lui Mihai Razvan Ungreanu in campania electorala.