Secretarul general adjunct al PNL, Dan Mihalache, a anuntat, duminica dupa-amiaza, ca a contestat in concensios administrativ decizia ANI privind incompatibilitatea sa in functia de secretar general adjunct al Guvernului, spunand ca atunci cand va castiga il va actiona in judecata pe Horia Georgescu, cerand daune materiale. Dan Mihalache a fost demis pe data de 13 noiembrie din functia de secretar general adjunct al Executivului.

"Deocamdata, am contestat in concencios administrativ decizia ANI. In momentul in care voi castiga, voi actiona impotriva lui Horia Georgescu (seful ANI - n.r.) cerandu-i inclusiv despagubiri materiale", a precizat Dan Mihalache, duminica, intr-o conferinta de presa.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat, in 9 noiembrie, ca a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului la acea data.

Dan Mihalache a declarat atunci ca il va da in judecata pe seful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula "aceasta jigodie frustrata". Ulterior, Mihalache a fost demis de catre premierul Victor Ponta din functia de la SGG, motivul invocat fiind declaratiile facute in acea perioada de acesta la adresa SUA.