Premierul Victor Ponta a declarat sambata, la Suceava, ca presedintele Traian Basescu va respecta votul romanilor de la alegerile parlamentare, pentru ca Romania nu e o dictatura sud-americana, iar daca USL va obtine majoritatea absoluta el va fi premier in continuare, informeaza Mediafax.

Intrebat daca se asteapta ca Traian Basescu sa nu-l nominalizeze in functia de premier, liderul social-democrat a raspuns: "daca oamenii voteaza majoritatea absoluta pentru USL, acela este cel mai bun raspuns pentru domnul presedinte, iar domnia sa sigur va respecta, ca doar nu suntem o dictatura sud-americana. Stiti, si Ceausescu spunea ca el stie mai bine, iar poporul greseste. Eu nu cred ca domnul Basescu o sa ne spuna ca poporul a gresit si el stie mai bine, ca nu are cum sa stie mai bine si nimeni nu va accepta acest lucru".

Ponta a atras atentia ca partenerii europeni au arata ca vor stabilitate pentru Romania si vor respectarea principiilor democratice si respectarea votului oamenilor.

"Daca oamenii nu ne voteaza pe noi, daca il voteaza pe domnul Blaga, pe domnul Videanu, atunci o sa fie Videanu sau Blaga prim-ministru. Daca oamenii voteaza USL majoritate absoluta in Parlament, e o decizie pe care nimeni si nimic nu o poate schimba", a spus seful Executivului.

Ponta a adus in discutie congresele PSD, PNL si PC in cadrul caruia a fost desemnat ca prim-ministru din partea USL.

"Acolo, cateva mii de oameni au votat, nu sa fie un prim-ministru de la PSD, ci m-au votat pe mine, Victor Ponta, si liberalii si conservatorii. Tot acolo, am votat noi, social-democratii, nu sa fie un liberal candidat la presedintie, ci Crin Antonescu sa fie. Nu se poate schimba aceasta decizie nici daca vreau eu, nici daca vrea domnul Antonescu, nici daca vrea domnul Constantin, pentru ca asa au votat cateva mii de oameni, reprezentand, practic, cele trei partide. Restul sunt soparle de campanie", a afirmat Ponta.