Premierul Victor Ponta a plecat, joi in jurul pranzului, spre Bruxelles, cu un avion particular al companiei Eurojet, in delegatia premierului numarandu-se, intre altii, Sebastian Ghita, patronul postului de televiziune Romania TV. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de surse din aeroportul Baneasa si de surse de la Bruxeles. Potrivit acestora, ora de zbor cu un astfel de avion este in jur de 5000 de euro. Contactat de HotNews.ro si intrebat daca e adevarat ca a plecat la Bruxelles in acelasi avion cu premierul Ponta, Sebastian Ghita a spus: sunati-ma peste un sfert de ora. Contactat din nou, el s-a limitat sa spuna ca "domnul Ponta e la Bruxelles pentru reuniunea liderilor socialisti europeni" si a cerut iar sa fie sunat mai tarziu, dupa care nu a mai raspuns la telefon.

Victor Ponta participa la reuniunea liderilor socialisti europeni, desfasurata la Bruxelles inainte de inceperea Consiliului European. Delegatia premierului s-a cazat la Bruxelles, potrivit acestor surse, la hotel Conrad.

Sebastian Ghita este candidat USL intr-un colegiu din Prahova. Ghita si Ponta au o relatie apropiata, petrecandu-si impreuna vacantele in Dubai in 2011 si 2012.

UPDATE 19.00: Victor Ponta a confirmat intr-o declaratie de presa la Bruxelles ca Sebastian Ghita a facut parte din delegatia de la Bruxelles. "Da, e si el. Eu sunt aici intr-o deplasare politica, care nu se efectueaza din bani publici si toti cei care ma insotesc isi platesc "Costurile zborului nu au fost suportate din bani publici, ci din banii PSD". Intrebat care a fost statutul lui Ghita la Bruxelles, Ponta a raspuns ironic: "De turist, din moment ce nu e pe bani publici, nu credeti ca fiecare poate sa mearga unde vrea?"

UPDATE 19.20: Intrebat daca a venit la Bruxelles pentru o calatorie de placere sau in interes de afaceri, Sebastian Ghita a raspuns via SMS: "Politic"