Peste 1.000 de persoane au participat duminica dupa-amiaza, la Navodari, la un miting de sustinere a primarului Nicolae Matei, in cadrul caruia s-a cerut eliberarea acestuia din arestul preventiv, relateaza Agerpres. Printre manifestantii adunati in centrul orasului Navodari s-au aflat si ministrul Culturii, Puiu Hasotti, deputatii PNL Gheorghe Dragomir - presedintele filialei judetene Constanta - si Mihai Lupu, consilieri locali, elevi si preotii din localitate.

Manifestantii, participanti la actiunea organizata de societatea civila din orasul Navodari, au purtat pancarte pe care scria: "Ne vrem primarul inapoi", "Daca arestati nevinovati, arestati-ne si pe noi", "Libertate pentru primarul Matei", "Suntem alaturi de Nicolae Matei".

Luand cuvantul la miting, viceprimarul Florin Chelaru a transmis participantilor mesajul primarului Nicolae Matei: "Nu sunt santajabil. Orasul Navodari nu e de vanzare!".

Tribunalul Bucuresti a decis joi arestarea preventiva pentru 29 de zile a primarului orasului Navodari, Nicolae Matei, acesta fiind acuzat de procurorii DNA de dare de mita. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs, ce se va judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit DNA, in perioada iunie - octombrie 2012, Nicolae Matei a solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere (n.n. denuntatorul) sa-i ofere protectie in anchetele penale ce-l vizau si sa intervina in acestea, edilul considerandu-le ca fiind anchete abuzive, nejustificate si motivate politic. In schimbul acestor servicii, i-a promis politistului o recompensa, materializata prin acordarea, pe 25 octombrie, a doua loturi de teren la Navodari, in valoare totala de 59.000 de lei. Procurorii sustin ca terenurile au fost date indirect, prin simularea unor vanzari consemnate in doua contracte semnate de intermediari.