Premierul Victor Ponta a declarat sambata, la Satu Mare, ca viitorul guvern pe care-l va propune dupa 9 decembrie va avea alta structura, din acesta urmand sa faca parte si ministri in functie dar si unii ministri noi, transmite Agerpres.

"Viitorul guvern al USL pe care-l voi propune celorlalti lideri ai Uniunii Social Liberale, in primul rand va avea o alta structura. Vor fi aranjate ministerele intr-un mod pe care eu il consider a fi mult mai adecvat dezvoltarii noastre ca membru al Uniunii Europene in urmatorii patru ani. Nu vreau sa spun nici cine va fi nici nu va fi pentru ca e o decizie colectiva si in mod sigur vor fi ministri care sunt in functie si vor fi si ministri noi. E singurul lucru pe care pot sa vi-l confirm", a declarat Ponta.

Primul ministrul este de parere ca reducerea numarului de ministere nu este o varianta buna, iar noile portofolii nu vor fi facute in functie de persoane, ci de domeniul care trebuie reprezentat la nivel de minister.

"Pot sa va garantez un singur lucru, ca eu nu cred in povestea asta de tip Andreea Paul Vass, ca daca reducem numarul de ministere o sa fie mult mai bine in Romania. Sunt absolut convins ca nu trebuie sa creez structuri cu mai mult personal, cu cheltuieli mai mari. Daca dintr-un singur minister fac doua dar raman jumatate din angajati cred ca e un lucru bun pentru functionarea administratiei. Nu o sa fac numarul de ministere si portofolii in functie de ministri ci o sa-l fac in functie de ceea ce cred ca este necesar sa fie reprezentat la nivel de ministru, la nivel de functie politica in cabinet si de ceea ce eu folosesc ca si metoda administrativa, si anume responsabilizarea", a afirmat Ponta.

Copresedintele USL a precizat ca fiecare ministru va avea responsabilitati foarte clare, astfel incat sa stie pentru ce raspunde si sa aiba timp suficient sa se ocupe de minister.

"Nu-mi place sa am o singura persoana care sa raspunda de sapte lucruri ca n-are cum. Mai e si lider politic, mai e si deputat sau senator, mai are si sapte lucruri de facut, trebuie sa fie si la Bruxelles, si la Bucuresti. Imi place sa dau responsabilitati foarte clare si in mod clar asta inseamna ca vreau sa am cate un ministru care sa stie foarte clar ce are de facut si pentru ce raspunde", a adaugat premierul.