Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a declarat joi, la deschiderea Targului de Turism, ca in cazul in care se va demonstra suspiciunea de incompatibilitate nu va mai fi niciodata ministru, insa in caz contrar asteapta demisiile celor care l-au acuzat: "Este vorba de suspiciune de incompatibilitate, asa cum am primit adresa de la ANI. In momentul in care voi avea o decizie definitiva de la justitie, daca se va demonstra ca am fost incompatibil, eu, Eduard Hellvig, niciodata nu voi mai fi ministru in Romania, asta garantez", a spus Hellvig, citat de Mediafax.

El a adaugat insa ca, daca se va demonstra ca suspiciuniea de incompatibilitate nu este adevarata, asteapta demisia celor care "au dat acest document". Hellvig a mai spus ca a vorbit cu premierul Victor Ponta de mai multe ori, iar vineri va depune contestatie la decizia ANI si va astepta raspunsul justitiei: "Am speranta sa primesc raspunsul cat mai repede, in doua saptamani. Cred ca probabil de luni intru in concediu de campanie electorala".

ANI a anuntat vineri, prima zi a campaniei pentru alegerile parlamentare, ca a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre ministrii Eduard Raul Hellvig, Ovidiu Silaghi si Liviu Pop si de catre secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache.

Eduard Hellvig a fost gasit incompatibil intrucat pe langa functia ministeriala a fost si director la o firma, angajat ca cercetator in stiinte politice in alta societate si a mai incasat salariu de la o banca de celule stem.

Saptamana trecuta, dupa anuntul ANI, Hellvig a declarat ca acuzatiile sunt "o mizerie" si ca motivul atacurilor la adresa sa este legat de functia pe care o detine in PNL si de faptul ca se doreste ca USL sa piarda parlamentarele din 2012 si prezidentialele din 2014.