Andreea Ioana Lambru, succesoarea lui Dan Mihalache in functia de secretar general adjunct al Guvernului, are 27 de ani, a fost director de cabinet al lui Radu Stroe, este secretar general adjunct al PNL si director comercial la Sucursala de Administrare si Intretinere a Fondului Imobiliar a RA-APPS. Andreea Lambru s-a nascut la 12 aprilie 1985 si a absolvit, in 2008, Universitatea Romano - Americana, Facultatea de Economie Generala. Potrivit surselor HotNews.ro, Andreea Lambru a fost adusa in PNL de avocatul Mihai Balasescu (PNL sector 1), iar ascensiunea ei a inceput inca din 2009, cand a fost pusa pe lista de candidati la europarlamentare, pe un loc neeligibil. In 2011 a fost numita secretar general adjunct al PNL. UPDATE Andreea Lambru a transmis catre Hotnews.ro informatia ca a absolvit in 2008 Facultatea de Afaceri Internationale din cadrul Universitatii Romano-Americane.

Andreea Ioana LambruFoto: alegeri.tv

UPDATE (ora 16:50):Deciziile premierului Victor Ponta privind eliberarea din functia de secretar general adjunct al Guvernului a lui Dan Mihalache si de inlocuire a sa cu Ioana-Andreea Lambru au fost publicate, marti, in Monitorul Oficial.

  • Vezi aici CV-ul Andreei Lambru postat pe bestjobs, semnalat de cititorii HotNews.ro. Potrivit declaratiei de avere, Lambru declara un singur bun in proprietate: un Peugeot 207. Declara un venit de 29.390 de lei pe an in calitate de director de cabinet al secretarului general al PNL.

Potrivit blogului stiri-neconventionale, momentul numirii sale in functia de secretar general adjunct al PNL a generat tensiuni in partid: "Ca o consecinta a acestei decizii, absurde pentru unii, cativa membri cu state vechi in PNL au amenintat cu demisia din partid. Prima care a facut acest pas este Teodora Bertzi iar modelul acesteia a fost imprumutat si de altii."

"Ascensiunea ei in partid se datoreaza lui Radu Stroe, care a luat-o pe langa el pe post de secretara. A intrat si in gratiile lui Liviu Dragnea de la PSD", au declarat pentru HotNews.ro surse liberale. Potrivit acestora, rolul ei in partid era "de a tine legatura cu filialele, de a transmite mai departe deciziile de la centru si de a face cafele".

In perioada 2006-2007, Andreea Lambru a fost referent la Administrarea domeniului public si privat sector 4, Bucuresti, iar apoi, pana in 2009, a fost project manager la Prospero, Bucuresti.

Din 2009 pana in 2011 a fost director de cabinet al secretarului general al PNL, care la acea vreme era Radu Stroe, iar in mai 2011 a devenit secretar general adjunct al Partidului National Liberal.

Potrivit declaratiei de avere, Andreea Lambru are un autoturism Peugeot 207, iar in anul fiscal precedent a incasat 29.389 de lei de la PNL.