Presedintele Traian Basescu a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa se ia in discutie si cazurile Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely cand se discuta cazul Alin Trasculescu, informeaza Mediafax.

Victor Paul Dobre si Laszlo BorbelyFoto: Colaj foto

UPDATE Premierul Victor Ponta a reactionat declarand ca Traian Basescu "nu este presedintele DNA" ca sa poata cere Parlamentului rediscutarea cazurilor lui Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre.

"Trebuie sa existe o solicitare in acest sens. Nu presedintele trebuie sa ceara acest lucru, trebuie sa ceara DNA acest lucru si, din cate stiu, Traian Basescu nu este presedintele DNA", a spus Ponta.

Anuntul a fost facut de liderul deputatilor PDL Mircea Toader, luni, dupa sedinta Biroului Permanent. El a spus ca presedintele a adresat o scrisoare conducerii Camerei in care a solicitat sa se analizeze oportunitatea discutarii cazurilor Dobre si Borbely odata cu sesizarea MJ in cazul Trasculescu.

Toader a spus ca solicitarea a fost trimisa Comisiei Juridice, pentru un punct de vedere.

UPDATE 2 Si grupul PDL de la Camera Deputaţilor a trimis o scrisoare Comisiei juridice în care solicită, ca şi preşedintele Traian Băsescu, să se reia discuţia pe cererile de urmărire penală în cazul foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, a declarat, luni, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader.

"Votul poate fi oricând reluat, chiar dacă deja s-a votat cu privire la cei doi foşti miniştri. Noi am trimis o scrisoare la Comisia juridică, am cerut şi noi acelaşi lucru (n.r.- ca şi preşedintele Traian Băsescu). Dacă se pune problema ridicării imunităţi unui parlamentar, trebuie să avem acelaşi punct de vedere, noi, Parlamentul, pentru toţi parlamentarii, indiferent de poziţie, ministru sau în afara Guvernului", a precizat Toader.

Duminica, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost informat de ministrul Justitiei, Mona-Maria Pivniceru, asupra masurii perchezitiei si retinerii domnului deputat Trasculescu Alin-Silviu, intr-un dosar penal instrumentat de procurorii anticoruptie.

"In conformitate cu prevederile Constitutionale si Regulamentare incidente, presedintele Camerei Deputatilor a dispus masurile procedurale pentru ca cererea Ministerului Justitiei sa fie introdusa cu prioritate pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor de luni, 12 noiembrie, ora 12.00, in vederea transmiterii ei de indata catre Comisia Juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor, comisie care, in termen de maximum 5 zile, va intocmi un raport," se arata intr-un comunicat al Camerei Deputatilor de duminica.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, duminica, pentru Madiafax, ca luni la ora 16:00 va avea loc o sedinta a Comisiei Juridice a Camerei in legatura cu solicitarea Justitiei Trasculescu, precizand ca cel mai probabil marti cererea va ajunge in plenul Camerei.

Pe 11 septembrie, Camera Deputatilor a respins solicitarile de aprobare a inceperii urmaririi penale impotriva fostilor ministri Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre. Votul deputatilor a fost in contradictie cu recomandarile facute de Comisia Europeana in ultimele rapoarte pe Justitie, unde se cerea Parlamentului sa nu mai blocheze cererile procurorilor pentru inceperea urmaririi penale fata de alesi.