Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seara, la lansarea programului de guvernare al USL, ca Romania este compusa din toti cetatenii sai, care "impreuneaza in definitiv genii si analfabeti, oameni de caracter si prostituati perpetui", scrie Mediafax.

"Romania e compusa din toti. Romania impreuneaza in definitiv genii si analfabeti, oameni de caracter si prostituati perpetui. Romania ne aduna pe toti si noi ca politicieni trebuie sa lucram pentru proiectul unei natiuni care sa-i duca mereu pe cei mai buni sa lucreze si in numele celor mai slabi. Eu cred ca putem sa facem mult din toate aceste lucruri", a afirmat Antonescu.

El a aratat ca elitele trebuie sa fie capabile de sacrificul sa lucreze pentru toti ceilalti.

"Stim ca oamenii capabili de sacrificiu nu au fost niciodata foarte multi, au fost mai putini. Admit ca asta este o idee de dreapta, dar este o idee compatibila cu stanga, ca acesti oameni capabili, putini capabili de astea, care se numesc elite, trebuie sa lucreze pentru toti ceilalti, buni sau rai, puternici sau slabi", a spus copresedintele USL.

Intrebat daca stie cine sunt "prostituatii perpetui" despre care vorbea Antonescu pe scena, Victor Ponta a evitat sa raspunda initial: "Hai, nu ma puneti in aceste situatii..."

Ulterior, a revenit si a comentat: "A fost un discurs foarte, foarte bun".

"A fost un discurs politic, care a completat foarte bine prezentarea mea tehnica. De aceea USL e atat de puternic, pentru ca reusim - liderii USL - dincolo de a fi prieteni si parteneri politici, reusim sa ne completam foarte bine si asta e unul din secretele succesului nostru", a spus Ponta.