Andrei Marga, actual sef al ICR si fost ministru de Externe in Guvernul Ponta, l-a atacat pe succesorul sau in fotoliul de la Externe, Titus Corlatean, fara a-i pronunta insa numele. Astfel, Marga a declarat marti la Realitatea TV ca toate criticile la adresa USL si a procedurii de demitere a presedintelui Traian Basescu au inceput in momentul in care un ministru a cerut schimbarea unor judecatori de la Curtea Constitutionala pe motiv de incompatibilitate. Ministrul care a cerut in premiera schimbari la CCR a fost Titus Corlatean, care ocupa la acel moment portofoliul Justitiei.

"In toata discutia despre cum e privita Romania de catre administratia americana, chiar de catre cea germana, n-a aparut nici o declaratie defavorabila Romaniei, pana cand, din nefericire, un ministru a facut o declaratie, dupa ce se declansase deja procedura de suspendare, care cerea schimbarea judecatorilor de la CCR, macar a unora. Asta a fost punctul de sprijin pentru un raport al ambasadorului probabil, iar Germania a spus imediat ca, daca SUA spune asta, si noi ne legam de acest punct, a declarat Marga la Realitatea TV.

Reamintim ca Titus Corlatean a declarat la 27 iunie intr-o emisiune la Romania TV ca "doi judecatori sunt incompatibili, Iulia Motoc si Augustin Zegrean. Acesti doi judecatori trebuie sa-si inceteze mandatul, judecatorii Curtii Constitutionale trebuie sa analizeze situatia celor doi colegi. Deciziile judecatorilor sunt nule".