Invatatoarea grevista Cristiana Anghel, candidata PC la Senat, a fost platita de postul Antena 3 cu 13.613 lei in 2011, unde a fost invitata, in cadrul emisiunilor, in mai multe randuri, potrivit declaratiei sale de avere (document atasat). Anghel a intrat in atentia opiniei publice dupa ce s-a aflat timp de 70 de zile in greva foamei, in anul 2010, in semn de protest fata de decizia Guvernului Boc de a reduce salariile bugetarilor cu 25%.

Potrivit declaratiei de avere, familia Anghel mai are un apartament in Caracal si un autoturism Audi A4.

Ca sursa de venit, Cristiana Anghel a precizat si salariul de profesor itinerant la Scoala cu clasele I-VIII din Caracal pe anul 2011: 17.388 lei.

"Persoana cu forta morala si responsabilitatea civica a doamnei invatatoare Cristiana Anghel va oferi o necesara lectie de responsabilitate si va demonstra ca bancile Parlamentului sunt pentru muncit, pentru construit, pentru gandit, nu pentru dormit," a declarat presedintele fondator PC , Dan Voiculescu, confirmand in luna octombrie candidatura invatatoarei.

UPDATE Cristiana Anghel a sustinut, la Romania TV, ca banii trecuti in declaratia de avere ca fiind drepturi de autor ar reprezenta cheltuielile facute cu drumul din Caracal pana in Bucuresti pentru a participa la emisiunile de televiziune.

"Eu daca veneam astazi la dvs in emisiune imi plateati biletul, dus-intors, asa cum faceati de obicei?", a intrebat-o profesoara-grevista pe moderatoarea emisiunii.

Cristiana Anghel a sustinut ca un drum cu trenul dus-intors pe ruta Caracal Bucuresti o costa aproximativ un milion de lei.

"La Antena 3 s-a considerat ca trebuie sa existe un document, un contract, pentru ca aveau destul probleme", a argumentat ea, sustinand ca de la Romania TV primea "banii pe bilet in mana".

"Drepturile de autor sunt si returnarea banilor pe drumurile facute", a mai spus aceasta.