Presedintele Traian Basescu se afla, sambata, in statiunea Sinaia, de pe Valea Prahovei, unde isi sarbatoreste ziua de nastere, fiind cazat la Castelul Foisor, la aniversare facandu-si aparitia lideri ai PDL, relateaza Mediafax.

Potrivit unor surse neoficiale, presedintele Traian Basescu isi va serba ziua de nastere in incinta Castelului Foisor, loc in care presedintele obisnuieste sa se cazeze atunci cand merge la Sinaia.

Sambata seara, in ultima ora, la Foisor si-au facut aparitia mai multi dintre invitatii presedintelui, insa niciunul dintre acestia nu a oprit masina pentru a sta de vorba cu jurnalistii prezenti in apropierea castelului.

Printre cei care si-au facut aparitia se numara fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Boagiu, care, spun surse neoficiale, este cazata in apropiere, ar fi intentionat sa ajunga pe jos pana la Foisor, insa s-a intors si a solicitat masina cand i-a vazut pe ziaristi.

In urma cu un an, cand a implinit 60 de ani, presedintele Traian Basescu declara ca de ziua sa de nastere isi doreste "liniste", pe care spunea ca o va si avea, pentru ca nu va veni la serviciu.

Seful statului a facut declaratia respectiva la sosirea la Vila Lac, unde avea o intalnire cu parlamentari ai coalitiei cu ocazia zilei sale de nastere.

"Nu e nicio intalnire politica, este joi, iar maine (vineri - n.r.) parlamentarii pleaca, sunt acasa si am considerat de bun simt ca la implinirea a 60 de ani sa bem impreuna un pahar de vin, ca buni, rai, cum sunt, cu ei trecem criza, nu cu altcineva", afirma, in urma cu un an, Traian Basescu.

Intrebat de jurnalisti ce isi doreste de ziua sa de nastere, seful statului a raspuns: "Liniste". "Si ceea ce imi doresc o sa si am, adica maine nu vin la serviciu", mai declara Basescu.

Parlamentarii coalitiei la vremea respectiva au fost invitati, anul trecut, la Vila Lac, pentru a marca ziua de nastere a presedintelui Traian Basescu.