Curtea Constitutionala a Romaniei va discuta pe 21 noiembrie sesizarea CSM privind solutionarea conflictului juridic, de natura constitutionala, intre Parlament si puterea judecatoreasca generat in urma refuzului Legislativului de a revoca mandatul de senator al lui Mircea Diaconu, anunta Agerpres.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Alina Ghica, a decis sa sesizeze Curtea Constitutionala privind un conflict de natura constitutionala intre puterile statului, respectiv intre Parlament si puterea judecatoreasca, la sesizarea Agentiei Nationale de Integritate, in cazul Mircea Diaconu, a declarat miercuri vicepresedintele CSM, Oana Schmidt-Haineala.

Comisia juridica a Senatului a analizat in sedinta din 11 septembrie scrisoarea inaintata de Agentia Nationala de Integritate referitoare la aflarea senatorului liberal Mircea Diaconu in stare de incompatibilitate si a stabilit ca plenul Senatului este cel in masura sa ia o decizie cu privire la acest caz.

Plenul Senatului a respins marti posibilitatea incetarii mandatului de senator pentru liberalul Mircea Diaconu, care, potrivit raportului ANI, se afla in stare de incompatibilitate.