Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca este prematur sa precizeze cu cine ar putea sa se alieze Uniunea dupa alegerile parlamentare, punctand insa ca pot fi stabilite relatii constructive, in folosul societatii, cu toate partidele romanesti, relateaza Agerpres.

Intrebat daca UDMR este pregatita sa intre la guvernare dupa alegeri si cu ce parteneri, Kelemen Hunor a spus ca este prematur sa dea un raspuns.

"Noi am avut o colaborare foarte buna - si trebuie sa recunosc acest lucru - cu PDL, cu toate disputele, toate conflictele, facem parte din aceeasi familie politica, dar noi nu facem inainte de alegeri aliante cu nimeni, cum nu am facut in aceasta perioada de 23 de ani. Am avut o colaborare buna cu PNL, e adevarat ca era Partidul National Liberal condus de Tariceanu. Noi avem aceasta amintire buna si aceasta istorie buna. Si cu PSD am colaborat bine in perioada 2000-2004, cand noi nu am fost la guvernare, dar am sustinut, din varii motive, un guvern minoritar si, din acest punct de vedere, eu cred ca cu aproape toate fortele politice, cu partidele romanesti poti sa stabilesti niste relatii constructive, in folosul societatii, dar nu avem in acest moment o preferinta. Avem o istorie, avem niste experiente acumulate pe parcursul anilor si vom da raspuns la aceasta intrebare dupa alegeri. Inainte de alegeri nu este bine sa vinzi pielea ursului din padure", a afirmat presedintele UDMR.