Istoricului Neagu Djuvara afirma ca ii este rusine sa fie coleg de partid cu Gigi Becali si ca, desi familia sa este liberala de 170 de ani, nu mai are nicio legatura "cu cei de azi", scrie Digi24.

Neagu DjuvaraFoto: Humanitas

"Am 170 de ani de liberalism, n-am voie sa-mi dau demisia din asa ceva, dar cu cei de azi nu am nicio legatura. Un partid liberal care fuzioneaza cu ramasitele lui Voiculescu, pe urma il primeste si pe Becali, asta nu mai e Partidul Liberal. Este o harababura. Strainii nu mai inteleg nimic din ce se intampla in tara. Destituirea lui Basescu, revenirea lui, alianta unui partid liberal cu unul socialist sunt asa de nebunesti, incat mi-e rusine. Strategia adusa de actualul PNL nu-mi convine deloc, ma fac ca nu-i cunosc", a spus Neagu Djuvara in exclusivitate la Digi24.

"M-am infiorat sa vad pe doamna ministreasa a Educatiei venind sa explice ca nu-i lucru grav ca Ponta a facut un plagiat", a incheiat Djuvara.

Declaratiile au fost facute intr-un cadru academic, dupa luni intregi in care Neagu Djuvara nu a vrut sa vorbeasca despre scena politica actuala.