Liderul PDL, Vasile Blaga, nu se intalneste cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, intrucat 'nu stie nicio limba straina' si nici ce se intampla in Europa, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.

El a raspuns astfel unor afirmatii ale lui Blaga potrivit carora parlamentarii si europarlamentarii PDL nu vor lua parte la intalnirea propusa de presedintele Parlamentului European, aflat in vizita in Romania, deoarece acesta 's-a implicat deschis in campania electorala a lui Ponta'.

'Domnul Blaga nu doar ca nu stie nici o limba straina, nu stie ce se intampla in Europa. Eu, de exemplu, ce trebuia sa spun, ca nu ma vad cu presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, pentru ca a venit la Congresul PPE? Dimpotriva, m-am vazut cu presedintele Barroso, am facut foarte bine ca m-am vazut. M-am vazut cu premierul Rajoy (n.r. - premierul Spaniei), care este popular, ma vad in aceasta dupa-amiaza cu premierul italian Monti', a afirmat Victor Ponta.

El mai spus ca presedintele PE 'reprezinta Europa' si l-a acuzat pe Vasile Blaga, fost ministru de Interne, ca nu stie ce se intampla 'dincolo de vama'.

'Presedintele Parlamentului European, dincolo de familia politica din care provine, reprezinta Europa si discursul domnului Blaga este la fel cu al camaradului sau de campanie, domnul Diaconescu. Repet, nu doar ca nu stie nicio limba straina, nu stie nimic din ce se intampla dincolo de vama. Dansul cu vama se pricepe', a sustinut Ponta.

Parlamentarii si eurodeputatii PDL nu vor lua parte la intalnirea propusa de presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care ar fi urmat sa aiba loc miercuri la Palatul Parlamentului.

PDL considera ca prezenta presedintelui Parlamentului European la Targu Jiu, in circumscriptia electorala unde candideaza Victor Ponta pentru un nou mandat de parlamentar, nu este compatibila cu neutralitatea politica pe care o presupune inalta functie de presedinte al Legislativului european.