CE regreta ca Senatul roman nu a dat curs sentintei ICCJ in cazul Diaconu: Decizia este in contradictie cu recomandarea din MCV de a cere demisia parlamentarilor cu decizii finale de incompatibilitate
"Este important pentru statul de drept in Romania ca deciziile judecatoresti sa fie aplicate cu strictete. Decizia Senatului roman este in contradictie cu recomandarea Comisiei de 'a cere demisia membrilor parlamentului cu decizii finale de incompatibilitate', care este inclusa in ultimul raport pentru Romania adoptat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare", a precizat purtatorul de cuvant al executivului comunitar.
"Comisia va continua sa monitorizeze chestiunea indeaproape", a adaugat el.
Plenul Senatului a respins, in sedinta de marti, posibilitatea incetarii mandatului de senator pentru liberalul Mircea Diaconu, care, potrivit Agentiei Nationale de Integritate, se afla in stare de incompatibilitate, anunta Agerpres. Impotriva incetarii mandatului de senator s-au exprimat 32 de senatori, in timp ce "pentru" au votat 23 de senatori. Zece senatori s-au abtinut de la vot. Votul a fost secret si electronic.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Legat strict de situatia lui MD, senatul a gresit, probabil si din punct de vedere legal, dar si moral si politic. Nu are nici un sens aceasta decizie decat sa tensioneze situatia politica a tarii si asa tinuta in tensiune decand este Basescu presedinte.
Este clar ca romania are nevioe de alti politicieni si eu as propune sa ii luam din alte tari sau de la ppe:)
Vezi mai evoque, de-aia nu esti tu suedez. Nu zice nimeni ca legile din Romania sunt toate facute cu gandul la binele tarii si al romanilor, nici macar marea majoritate. Insa nici nu-ti da nimeni dreptul sa incalci o lege daca ti se pare tie ca e stramba. E tipic insa in gandirea romaneasca: nu am stiut, nu am vazut, am crezut ca nu e pentru mine... Numai smecheri, ce sa mai!
Este o chestiune de alegere, eu aleg sa nu respect ceva ce imi poate face rau.
Alegerea este unul din elementele care ne scot din randul primatelor, alegerea inteligenta este caracteristica umana.
"Crede si nu cerceta" este dictonul facut pentru fiinte inferioare. Daca crezi ca poti trai intr-o societate in care sa pleci capul la toate ineptiile atunci bine ai venit in jungla suedezului.
Pentru cei din USL este o parere cvasiunanima. Deci voteaza fericit, dorinta iti va fi indeplinita. Vom respecta ce legi vrem noi, vom baga la puscarie pe cine vrem noi.
USL face dreptate! Precum IMGB prin ianuarie 1990.
"Este o chestiune de alegere, eu aleg sa nu respect ceva ce imi poate face rau. " Asta am spus eu si asta spui dumneata "cred la fel ca si tine, ca legile trebuie respecata ATUNCI CAND ne convine NOUA si eventual ne aduc si vreo cateva milioane de Euro/mandat." cum se cheama acest lucru daca nu rea vointa sau proasta interpretare?!!
Daca maine un dobitoc de parlamentar sau un grup de asemenea dobitoci care cica reprezinta poporul suveran spun ca tu trebuie sa iti dai viata pentru ca ei sa traiasca mai bine, ai face acest lucru? Legal? Este doar lege trebuie sa o respecti, nu? Probabil daca grupul ar fi de la usl ai fi revoltat, dar daca ar fi de la partidul tau favorit ai merge cu venele in dinti. Pueril si patetic.
din pacate evoque esti prea prost. imi pare rau ca exista asa specimene in tara asta. legea vine pentru a exista o societate si trebuie respectata, altfel daca fiecare ia ce parte vrea a legii atunci nu mai exista societate. de aia romania e divizata: cei ce respecta legea si muncesc cinstit si cei ce o incalca. ramai in linistea ta.
Cum sunt fiintele superioare,
blonze cu ochii albastri ?
Nu cumva incalci legea bunului simt ?
Se zice că oamenii sunt ( sau ar trebui să fie) ființe superioare.
După tine, unde te încadrezi?
Eu te-aș trece la „ blonze” ( te-am citat).
daca nu-ti convine ceva din lege, fa tot ce poti sa o schimbi... dar pana atunci respect-o, altfel e haos...
tu ai impresia ca prin DE legea se negociaza sau in oricare alta tara normala si civilizata: Suezia, Elvetia...etc.?
"Nimeni nu e mai presus de lege" - e cel mai bun motiv sa te straduiesti sa te respecti
daca, pe de alta parte, ti se pare ca legea e stramba fa o petitie / adreseaza-te parlamentarului care te reprezinta;
In rest, ca de obicei, ai dreptate.
Jos Basescu!
Crede si nu cerceta este dictonul dupa care traiti voi. Supunerea oarba crezi ca este animalica sau umana?
Daca maine se aproba o lege prin care statul nationalizeaza toate bunurile tale, te supui si o respecti? Daca se face un nou canal si esti trimis la munca silnica tu si familia ta, pentru orice motiv, ai sa accepti acest lucru?
aricipogonici.
Daca o lege nu e buna, incerci sa o schimbi (prin lobby, presiunea societatii civile, alegeri, etc). Dar, pana n-o vezi schimbata, o respecti asa cum e ea.
Unde am ajunge daca fiecare s-ar hotari sa nu respecte legile care nu-i plac?
Inseamna ca Senatul nu are incredere in Justitia Romana, deci este alaturi de mine fiindca nici eu n-am... cu toate ca eu, ca simplu cetatean, nici prin cap nu-mi trece sa-i ignor deciziile.
Totusi, incerc sa-ti dau o replica scurta la intrebarea ta "de ce trebuie": din cauza principiilor la care ai aderat in aceasta uniune, fie ca e ea rea sau buna pentru tine.
In vest de regula esti penalizat daca nu iti respecti angajamentele. In est esti megastar daca "smecheresti" sau pui cizma pe gatul adversarului sau a principiilor.
Sunt sigur ca intelegi, insa vorba aia: bate saua sa priceapa calul.
Politia austriaca e libera sa faca ce vrea pe teritoriul ei, asa cum Politia Româna face ce vrea pe teritoriul nostru.
"Ce vrea" inseamna ce ii permit legile.
Daca tu ai o frustrare pe tema asta, nu te mai du pe-acolo. Daca un cetatean strain are vreo frustrare legat de comportamentul politiei noastre (in ideea ca ramanem in interiorul legii), poate sa nu mai vina pe-aici.
Incerc sa imi/iti explic de ce ar avea austriecii o sensibilitate la români: poate pt ca s-au saturat si aia de unii concetateni de-ai nostri certati cu toate legile, inclusiv al bunului simt.
Cat timp nu suntem in interiorul unei federatii pariul meu este ca ceea ce fac austriecii sunt lucruri normale. Fii pe pace, si in România se urmaresc numerele straine... si e normal.
Lucrurile se vor mai ameliora probabil odata cu primirea noastra in Schengen (daca se va mai intampla vreodata), insa repet ceea ce dictatorul Basescu v-a spus: singura solutie cu adevarat viabila in momentul de fata pt Europa e SUE. Subiect sensibil, care inca provoaca reflexe instinctive de respingere... timpul insa le va demonstra pe toate.
PS: daca intr-adevar vrei sa inveti despre ceea ce este UE, ai putea incepe de aici: http://europaindirect.ecosv.ro/drepturi.htm
Asta in ideea ca CHIAR vrei sa cunosti, nu numai sa te pui de-a curmezisul. Oricand simti ca esti discriminat poti apela la institutiile abilitate sa te apere.
Revenind insa la articol, faptul ca te agaseaza un politai austriac nu are nicio legatura cu faptul ca Parlamentul acopera infractorii si incompatibilii. Intr-un stat de drept normal o putere din stat - in cazul nostru legiuitorul - nu poate invalida o decizie a unei alte puteri in stat - judiciara.
Moralitatea si etica sunt greu de inteles, ridica capul din tarana si ai sa vezi altfel lucrurile. Daca politia romana ar fi facut asta unui austriac maine aveam sanctiuni economice si scandaluri publice cum ca romania nu respecta drepturile omului.
De demnitate ai auzit? Vorbiti de UE ca de un exemplu, iar eu va spun nu mai plecati capul, UE nu este cel mai bun exemplu, fa din romania un exemplu si comportate cu straini asa cum se comporta ei cu tine si atunci vei respectat.
UE sau SUE nu sunt decat noi metode de ingenunchere a altor popoare. Suveranitatea tarilor este deja stearsa si a afirmat acest lucru zilele trecute chiar M Draghi. Demnitate, mandrie, libertate, respect, lucruri pentru care incepand de la Decebal ne tot luptam sa le impunem sunt calcate in picioare de indivizi care nu vad mai departe de interesele personale.
Nici vorba!!! Vorbesti de sanctiuni economice? Dumnezeule, asta cu greu se instituie tarilor considerate teroriste.
Stimabile, chiar nu stii cu ce se mananca UE, nu sunt expert eu, dar imi dau seama ca dai cu oistea-n gard pe subiectul asta. Cat despre scandaluri, astea le fac oamenii si presa, nu institutiile.
"Eu consider ca este anormal sa abuzezi de timpul meu atata timp cat nu am incalcat nici o lege in tara ta"
Te rog sa-i spui asta oricarui "Garcea" din România care te opreste pentru controale ori de rutina ori din cauza unor filtre. UE nu inseamna libertate totala, asa cum nici URSS-ul nu inseamna asa ceva (NICI PE DEPARTE!!!). Totusi se tinde spre asa ceva, insa tarile care vor sa implementeze asta tb sa respecte acelasi set de reguli, este cat se poate de logic. Una din regulile principale este ca justitia sa fie independenta pentru a avea increderea ca cetatenii UE vor raspunde identic pentru faptele lor indiferent ca sunt politruci sau nu, dar as adauga eu: mai cu seama daca sunt politruci pentru ca ei ne voteaza legile!
Iti inteleg frustrarea, legat de "subjugare" etc, insa daca tu mai crezi ca exista independenta absoluta a statelor intre ele, te inseli amarnic. Nici eu nu sunt comfortabil cu multe lucruri legate de apartenenta la UE, insa... vreau sa stiu alternativa. Insa vorbim de alternativa REALISTA, nu cea idealista cu "neamestecul in trebile popoarelor" pentru ca acest lucru este pe cat de imposibil pe atat de nenatural.
Sper ca nu mai crezi inca in sisteme inchise, izolate care nu schimba energie/informatie cu alte sisteme.
De unde or fi aparut atatia nationalisti de mucava, patrihoti care isi apara furtisagurile aruncand cu noroi in lumea civilizata atunci cand indrazneste sa-i arate cu degetul?
totusi, te-ai gandit poate ca in alte tari politia incearca sa previna incalcarea legii, nu doar sa urmareasca infractori? nu e oare mai bine sa traiesti intr-o tara in care politia face un efort inteligent sa se asigure ca hotii nu-ti intra niciodata in garaj decat sa ii caute dupa ce ti-au furat masina?
Si asta ma distreaza: romanii consuma un tub de pasta de dinti pe an, aproape jumatate isi fac nevoile in curte insa vor sa fie tratati la egalitate cu monegascii.
Daca nu incalci nici o regula cu ce drept trebuie sa ma controlezi?
Sunt suspect pentru ca am Mercedes sau esti invidios ca am un nivel de trai mai mare decat al tau? Faptul ca am case in Elvetia, Sicilia si Romania crezi ca sunt mai prejos decat un amarat de politai austriac, poate am mai multi bani decat jumatate din monegascii tai, insa demnitatea si respectul nu il cer in numele banilor, caselor sau masinilor, il cer pentru ca sunt ROMAN si asa cum eu respect un strain asa trebuie sa te respecte si el.
Insa anumite cuvinte: demnitate, respect, libertate, onoare au cam disparut din romania de aia sunteti usor de manipulat.
As fi dat vreo 10.
Or fi stiind austriecii aia ce-or fi stiind...
Si cu ce te deranjeaza? Oricum, problema ta n-are absolut nici o legatura cu cazul Diaconu.
Incredibil cat ai creat aseara facand apologia liberului arbitru in materia respectarii legilor.
Bravo, chiar meriti un bonus, pentru anvelope de iarna cu indice de viteza W (sa moara ce ciuda austriecii).
Nicaieri in lumea larga (UE sau alte tari) nu mi-a fost verificat bagajul in afara de Romania !
Si cand am intrebat ce au cu mine ... au spus ca trebuie verificate toate bagajele celor care sosesc din afara UE... interesant e ca in avioanele cu care ajungeam era plin de romani care veneau din SUA sau alte state non-schengen sau non-EU, basca negri si alte natii non EU, dar doar pe mine ma luau la intrebari !
Asta e lumea noastra, cred probabil ca daca ma sacaie o sa primeasca ceva de la mine ? Probabil daca ma mai enerveaza mult le fac o reclamatie pentru hartuire ...
Legile la noi se vor aplica dupa ureche atata vreme cat cei care le aplica sunt NEPROFESIONISTI , HABARNAISTI si de ce nu CRETINOZAURI. (sa adaug si cuvintele INTERESATI MATERIAL ?
ÎCCJ a constatat la 19 iunie 2012, definitiv și irevocabil, starea de incompatibilitate.
Votul majoitatii senatorilor este daunator Romaniei.
Ori senatul Romaniei a votat foarte grav, impotriva unei decizii a ICCJ. Independenta justitiei este afectata pe fata, fara nici o rusine. Statul de drept este iarasi pus sub semnul intrebarii.
Mentalitati ca a ta sint foarte periculoase. Pentru ca esti de acord sa permiti oricui incalcarea legii, daca are niste merite in activitatea profesionala. Esti un om care nu pune baza pe principii.
Legea asa stramba cum este a fost incalcata insa am senzatia ca ocaua folosita de ANI nu este tocmai potrivita in acest caz.
Cat despre principii in tara asta nu am vazut pe cineva din politica romaneasca sa se sinchiseasca de principii, asa ca mai usor cu pianul pe scari.
Compromisul pe care ne ceri sa-l acceptam, e strigator la cer. Mircea Diaconu si Senatul Romaniei ar fi trebuit sa respecte legile tarii. CE n-avea cum sa ramina indiferenta la ceea ce s-a intimplat azi in Romania. Implicatiile sint mai grave decit lasa comunicatul sa se vada.
1. In ultimul timp a fost folosita abuziv afirmatia ca in romania nu se respecta statul de drept.
2.Principiile statului de drept au fost incalcate in permanenta in romania.
Nu am cerut nici un compromis asa ca nu devia.
Pe atentia CE nu dau doi bani, cum nici ei nu dau doi bani pe poporul roman. Chestia cu implicatiile este buna de impresionat babele surde. Disperarea ppe ca pierde controlul este mare, aici este buba.
banuiesc ca si tu te consideri "oarecum neinteles". Pentru mine, insa, si tu si evoque nu sunteti decat doi paranoici lipsiti de logica. Sustineti ca legile in Romania nu trebuia respectate pentru ca nu stiu ce vi s-a intamplat in Austria. Bravos logica.
De ce crezi ca unii trebuie sa fie mai presus de lege?
De ce crezi ca daca o data s-a incalcat statul de drept e cazul sa se faca acest lucru la infinit sub pretextul "s-a mai facut asta"?
Pai pe principiul asta normal ca nu o sa ne mai ridicam niciodata de la genunchele broastei.
Alte natiuni au stiut sa isi schimbe soarta intelegand ca de la mentalitati trebuie inceput.
Ti-am mai raspuns undeva mai sus legat de aceasta tema.
Tot timpul trebuie sa te raportezi la altii, dar tara asta nu produce valori, tara asta nu poate sa fie o valoare, un exemplu pentru altii. Toata ziua cu paraciunile pe la CE, mare rahat cazul lui MD, au facut un troc oarecum ordinar, suntem in precampanie electorala, omul a anuntat ca nu mai candideaza si colegii lui lau recompensta sa stea in scaun pana la alegeri. Sa ne aducem aminte ce front comun si ridicol au facut parlamentarii pdl & co in cazul Ritzi. Ce naiba.
Da, as vrea si eu si toti românii ca politicienii nostri sa fie mai intelepti si sa conduca mai bine acest popor. Intr-un context sau altul fiecare tara poate fi data ca si exemplu, insa noi trebuie sa luam exemple de la altii mai avansati ca noi, nu de la altii mai inapoiati.
Hai impreuna sa facem tara asta un exemplu pozitiv, eu sunt 100% de acord. Dar revin la subiectul articolului. Daca bagam sub pres mereu mizeria, fie ca e un fir de praf cum e poate acest MD, fie ca e un ghem de praf cum poate or fi altii, aceasta tara nu va putea fi decat un exemplu din categoria "asa nu". Crede-ma.
Eu si altii de pe acest forum ne batucim degetele tocmai pentru ca suntem convinsi ca numai cu niste conducatori care au cartile pe fata (adica li se controleaza dimensiunea averilor de la inceperea pana la sfarsitul mandatului) putem avea incredere in ei. Din pacate s-a dovedit ca nu putem avea incredere in cinstea si onoarea lor pentru ca nu au acest muschi dezvoltat.
Prin Asia unii se sinucid pentru rusinea de a fi prins cu mâtza-n sac pentru a nu pata onoarea familiei sale. Explica-i despre onoare unuia ca si Catalin Voicu (cel cu cele 2 manutze ridicate la vot).
PS: Ridzi dupa cum stii a fost data pe mana judecatorilor de catre propriii colegi care inca erau la putere. Ea de curand a plecat chiar din PDL. In schimb in USL se imping cu nesimtire limitele inventiei iliesciene numita "imunitate parlamentara".
PS2: din pacate suntem in punctul in care trebuie sa alegem intre est sau vest, eu cam asa as rezuma perioada istorica in care avem sansa colosala sa traim.
Si eu spun ASA NU SE MAI POATE, douazeci de ani, de douazeci de ani putrezim in mediocritate de douazeci de ani nu am facut nimic. Tara asta, romania(cu r mic, pentru ca daca ar fi o romanie mandra si o tara exemplara as scrie cu R mare) nu a schimbat nimic. Noi nu trebuie sa luam exemple de la altii noi trebuie sa fim un exemplu si pentru asta ar trebui sa renuntam la tot ce inseamna usl, pdl, Catalin Voicu, Becali, Basescu, Antonescu, Boc, Blaga, Udrea, asemenea personaje si multi altii ca ei distrug romania.
Problema este ca acesti oameni, fiecare in felul lui, au construit un sistem care merge pana in maduva osoasa a fiecarui roman. Care este solutia de extirpare a raului?
Nu are rost sa luam exemple de la altii, pentru ca si ei isi tin gunoiul sub pres, trebuie sa reinventam societatea sa reinvatam sa fim umani, corecti, cinstiti cu noi insine, sa reinvatam cuvantul onoare. Sunt multe prea multe de facut si prea putini care inteleg acest lucru.
http://www.humanitas.ro/humanitas/eu-votez-dna
Este proaspat aparuta si acolo ti se va explica de ce e bine ca institutiile statului merita si trebuie aparate.
In exemplul asta al incompatibilitatii nu trebuie data vina pe Senat, el pur si si simplu a actionat conform mentalitatii noastre. Legea trebuie schimbata in sensul ca pedeapsa prevazuta de lege sa fie imposibil de ignorat de demnitarul roman ce-i dovedit in justitie incompatibil. Pedepsele pentru incalcarea legii, conform mentalitatii noastre, ar trebui mai degraba sa fie materiale si nu spirituale.
*Asta e cheia in care se citeste votul de astazi din Parlament, ca troc politic, pentru ca nimeni nu-si imagineaza ca omul e fraier pana dupa alegeri.
senatorii l-au lasat in senat doar pt a-si primi aceasta pensie, BTW platita din banii contribuabililor, in ciuda respectarii legilor.
pt mine asta e furt din buzunarul meu si al altora...
Ce nu e clar in Constitutie? "Toti cetatenii sunt egali in fatza legii." Nici asta nu-ti place?
Hai sa pastram proportiile, daca era un profesionist adevarat nu renunta la actorie pentru a intra in troaca cu politicieni. Sau pentru o functie administrativa, precum cea de director de teatru.
"ce mare incompatibilitate este intre functia de senator si cea de director de teatru."
eu zic sa iti ei la firma si jobul de director general, si ala de vinzari, ai ala de marketing si de sofer eventual si ala se matriter. sa ei salariul corespunzator fiecaruia, normal cumulat si pe urma sa te intrebi de ce nu merge nici managementul firmei si nici relatia cu furnizorii si clientii si de ce te maninca falimentul.
Nu crezi ca este o mai mare incompatibilitate intre functia de director CNADNR a lui Mircea Popa si faptul ca acesta este asociat in firme de proiectare drumuri?
http://ro.wikipedia.org/wiki/Uniunea_European%C4%83, asta ca sa nu mai faci confuzii.
ne spalam rufele in troaca UE din acelasi motiv pentru care si dumneata strigi dupa "Ajutor!" atunci cand esti jefuit sau batut, in loc sa incasezi in liniste de la talhar si sa il lasi sa iti spele rufele cum ii place (in propriu-ti sange, adica).
Cu asemnea specimene inapoiate nu trebuie sa ne miram de mocirla morala in care a ajuns romania.
Parlamentul romaniei este de mult timp o porcarie, insa de ce nu a aplicat presedintele decizia poporului de a reforma parlamentul?? Straniu, nu?
Ce au facut parlamentarii pdl in cazul Ritzi? Hm!
MD nu este o persoane extraordinara. Poate fi un actor foarte bun, dar ca persoana, departe de a fi un exemplu pozitiv si dovada sunt faptele domniei sale. La fel si cu Paunescu: o fi fost un poet bun, dar o persoana execrabila; un porc, asa cum singur a recunoscut.
Am afirmat ca nu am urmarit activitatea politica a lui MD de aceea nu ma pronunt despre ce a facut bione sau rau. Cat despre ANI cred ca este o mare porcarie, un fel de politie politica de care statul nu ar avea nevoie daca institutia votului ar functiona corect in romania si daca cetateanul roman ar fi mai corect informat.
Iar faptul ca UE este dezamagita ca o sentinta a ICCJ [Inalta Curtea de Casatie si Justitie - deci nu decizia ANI, ci o decizie a justitiei romane] nu este pusa imediat in practica de parlament este cred eu normal. La fel UE s-ar declara dezamagita de orice incalcare a statului de drept, fie ca se produce in Romania, Ungaria sau Olanda [e drept ca aici nu se prea produc astfel de incalcari - oare de ce?]. Ca o paranteza, in Olanda, dupa o decize a ANI-ului olandez referitoare la o incompatibilitate nu cred ca se ajungea la ICCJ [sau ce or avea ei acolo] ci se punea imediat in practica pin alegerea respectivului a uneia din cele doua functii.
Sunteti niste nesimtiti si oportunisti.
La coada vacii sa stati de acum incolo. Mai bine ARD si PPDD
Ma bucura ca ponta si antonescu nu au inteles asta, ca mai au multe procente de unde sa piarda . Sper sa nici nu inteleaga prea curand, si sa mai ia dezaxati in partid, sa se balbaie pe educatie, sa incalce deciziile ANI si DNA etc etc.
Urmeaza reinoiri ale brigazii artistice usliste: Prodan, Pugna, etc ... bleah ... din ce in ce mai jos...
Oh wait, opinia mea de "cetatean cu drepturi depline" al UE nu conteaza? OK, atunci de ce ar conta pentru mine opinia UE???
In al 3-lea rand principala atributie a ANI este ca sa scoata la iveala incompatibilitati ale demnitarilor in relatia cu statul care le aduc foloase materiale sau care sunt dovediti cu chetuiele mult peste venituri.. In cazul d-lui Diaconu acesta nu a primit leafa pe perioada in care a fost si director de teatru,asa ca nu se sutine acuzatia. Iar chestia cu sotia este chiar penibila caci nu a castigat ci a pierdut. Pe de alta parte in acesta zona se gasesc nenumarati imbogatiti PD care nu au fost nici macar deranjati ,dar mite pusi sub acuzare.
In al 4-lea rand sunt curios cum ar raspunde purtatotul de cuvand CE daca unul din europarlamenterii nostrii l-ar interpela ca sa ne arate sin nou daca exista vreo situatie sau o spetza asemanatoare. Eu nu cred ,caci in tarile civilizate o personalitate cum este dl. Mircea Diaconu este respectata nu haituita!Oricum intr-un parlament unde Urea este compatibila si dl. Diaconu nu,nu poti sa ai incredere.
Pe de alta parte in fatza Justitiei nu exista "personalitati" si "restul pulymii". Exista doar cetateni egali in drepturi si obligatii. Iar una dintre obligatii este sa respecti legea. Punct.
Concluzia: ar putea scuti tara de un nou conflict intre puterile statului, si asa cam subrede si decredibilizate, printr-o demisie de onoare.
Mircea Diaconu e deasupra legii, am convingerea ca toata crema cu potential infractional il invidiaza in acest moment. Va mai mirati ca toti vor sa devina parlametari?
Si astia indraznesc sa spuna ca Traian Basescu a distrus imaginea Parlamentului?