Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a mers marti, in jurul orei 17:35, a Biroul Electoral Judetean (BEJ) Gorj, din cadrul Prefecturii Gorj, pentru a-si depune dosarul de candidat. Intrebat in legatura cu candidatura lui Dan Diaconescu in acelasi colegiu electoral, colegiul 6 Targu Jiu, co-liderul USL a declarat: "eu nu am contracandidati aici [...] singurul efort e sa ii conving pe oameni sa ma tina in echipa", precizand ca "sincer sa fiu nu stiu cine candideaza si repet, nu am nicio problema de contracandidatii".

Victor PontaFoto: HotNews / DP

Intrebat daca are emotii, Ponta a raspuns afirmativ adaugand ca are emotii si pentru alegerile din 2016: "acum o sa ma voteze oamenii, dar sa vad daca in 2016 o sa mai fie multumiti".

Amintim ca Romania TV a anuntat marti ca Dan Diaconescu intentioneaza sa candideze, din partea PPDD, in colegiul 6 din Targu Jiu pentru un post de deputat, colegiul in care candideaza presedintele PSD Victor Ponta.

Declaratii Victor Ponta:

  • Din 2004 am intrat in aceasta echipa a reprezentantilor judetului Gorj. [...] In acesti 8 ani am putut sa facem foarte multe lucruri pentru judet si pentru Targu Jiu, dar in urmatorii 4 ani o sa putem sa facem mult mai mult pentru simplul motiv ca aceasta e sansa ocuparii unei functii administrative importante, cea de prim-ministru.
  • Eu am multumit si am fost intotdeauna foarte mandru sa reprezint Targu Jiul si Gorjul in Parlament, am candidat intotdeauna aici si voi candida intotdeauna numai aici, pana cand oamenii vor decide sa nu ma mai aleaga eventual, dar nu se pune problema sa merg in alta parte.
  • Sunt lucruri foarte concrete pe care am reusit sa le facem impreuna si cred ca Targu Jiul si Gorjul pot sa fie capitala energetica a Olteniei, si iata sediul companiei energetice Oltenia e la Targu Jiu, si in acelasi timp Targu Jiu poate sa fie capitala culturala a Olteniei, atat cat vom putea, impreuna cu primaria, consiliul judetean, cu parlamentarii, sa reusim anul viitor incheierea unui proces lung de a avea complexul Brancusi in lista patroimoniului UNESCO.
  • Sunt convins ca oamenii vor fi alaturi de noi cum au fost multi ani.
  • Si eu si ceilalti parlamentari trebuie sa ne gandim la ce asteapta oamenii de la noi, la ce am facut noi in aceasta perioada.
  • E o competitie intotdeauna, doar nu o sa candidam singuri.
  • Gorjul e un judet care a fost dezavantajat de ceea ce s-a intamplat in Romania dupa anii '90.
  • Cred ca vom castiga toate cele 8 colegii din Gorj.