​Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat marti ca Parlamentul va transmite o scrisoare comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding, cu privire la evolutiile si obligatiile pe care Legislativul le are in indeplinirea criteriilor din Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) in 2012, informeaza Mediafax.

"Parlamentul Romaniei - eu am aceasta autoritate, dar am consultat membrii Biroului permanent si liderii grupurilor parlamentare - va transmite o scrisoare doamnei comisar european Viviane Reding cu privire la evolutiile si obligatiile pe care Parlamentul le are in indeplinirea acelor criterii din MCV pentru acest an", a declarat Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca Parlamentul doreste sa arate, in document, ca procesul in reforma sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei nu au fost intrerupte de evenimentele din iulie legate de suspendarea presedintelui Basescu si ca exista un larg consens la nivelul autoritatilor din Romania cu privire la continuarea aplicarii masurilor necesare in aceste domenii si in vederea consolidarii progreselor inregistrate in ultimii ani.

Totodata, scrisoarea va preciza ca Parlamentul va indeplini acele puncte pe care Comisia Europeana i le-a transmis si va cuprinde referiri la faptul ca programul de guvenare al actualei majoritati a fost votat de Parlament si ca toti indicatorii prevazuti in MCV sunt si in strategia nationala anticoruptie, votata de Legislativ.

"Vom raspunde la fiecare punct in parte. Vom transmite toate acele elemente critice care sunt in zona Parlamentului si care pot fi rezolvate, inclusiv dialogul constant cu ANI, deciziile pe care le-am luat si care poate au nemultumit anumiti parlamentari, rapiditatea cu care Comisia juridica a analizat cu celeritate anumite sesizari din partea Parchetului General", a declarat Zgonea, citat de Medifax.