Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat luni ca decizia de a nu-si mai depune candidatura pentru un nou mandat de senator a fost luata inca din anul 2011, deoarece intentioneaza sa se ocupe, in viitor, de construirea unui avion, relateaza Agerpres.

"In primul rand eu am luat aceasta decizie de mult, in decembrie anul trecut (2011 - n.r.), deci nu a avut nici o legatura cu faptul ca nu mai suntem la guvernare. Implinesc cat de curand 23 de ani de cand sunt prin Parlament. Eu am fost in toate legislaturile si cred ca este suficient. Cred ca trebuie sa mai vina si altii mai tineri, mai proaspeti, cu alte idei, cred ca ne trebuie o improspatare. Pe de alta parte eu sunt unul dintre parlamentarii care mai au si altceva de facut pe lumea asta decat sa fie politician. Sunt multi care daca nu mai sunt in politica sau in Parlament trebuie sa mearga in somaj ca nu au vreo profesie sau vreo activitate alta decat asta.

(...) Eu am o meserie care imi este foarte draga. Eu am sa fac niste avioane. Am sa fac un avion si dupa aceea, daca toate lucrurile o sa iasa cum sper eu sa iasa, o sa fac o fabrica de avioane. E un proiect destul de ambitios si de dificil, mai ales de unul singur, dar eu mi-am mai propus si alte lucruri dificile si le-am realizat. Sunt convins ca am toate sansele", a declarat Berceanu.

Senatorul a precizat ca lucreaza deja la construirea unui avion proiectat de el, cu ajutorul unui kit.

"Am mai facut un avion dintr-un kit, deci din niste parti pe care le-am cumparat. Asta este un avion pe care eu l-am proiectat, l-am calculat, l-am realizat, cat e realizat. Sunt pe la jumatate asa, poate mai mult de jumatate si cu care eu o sa zbor prima data si sunt convins ca o sa mai auziti de chestiunea asta", a adaugat senatorul PDL.