Presedintele PNL a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca va candida pe un post de senator in judetul Teleroman, unde secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, candideaza pe un post de deputat. Dragnea declarase, luni, ca prin decizia de a candida pentru un post de senator in Teleorman liderul PNL Crin Antonescu "se intoarce la prima dragoste", avand in vedere ca acesta a mai fost parlamentar ales in acest judet in 2000-2004. Profesorul Daniel Barbu preia candidatura in colegiul lasat liber de presedintele PNL in Sectorul 3 din Capitala, acestuia fiindu-i alocat in prima instanta un colegiu pentru Senat in sectorul 4, a confirmat Antonescu.

Crin AntonescuFoto: HotNews / DP

"Candidez la Teleorman. Este dreptul fiecarei formatiuni politice sa decida intr-o comeptitie electorala unde candideaza. (...) Eu nu ma duc la teleorman pe voturile lui Liviu Dragnea. Fiecare cu voturile lui si impreuna cu voturile USL. Da, exista o simbolistica: faptul ca presedintele PNL si secretarul general al PSD vor angaja imreuna in fata acelorasi cetateni este un semnal de soliditate a USL si de durata a ei," a declarat Antonescu.

"Daca ramanea la Bucuresti era 'De ce aceasta schimbare?', pentru ca el a fost candidat ¬ vorbim de domnul Crin Antonescu ¬ el a fost parlamentar de Teleorman in 2000-2004 si acuma revine la prima dragoste. Orice lider politic de nivel national e bine ca macar din patru in patru ani, timp de o luna, sa vorbeasca cu oamenii, sa cunoasca Romania reala. In Bucuresti toata lumea sta in fiecare zi. Macar sa vada la patru ani cu ce confrunta cetatenii. Sigur ca si in Bucuresti sunt probleme, dar problemele serioase sunt in tara", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Colegiul in care va candida Crin Antonescu se suprapune cu colegiile de deputat in care vor intra in cursa Liviu Dragnea si Marin Almajanu la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Initial, presedintele PNL se hotarase se intre in cursa pentru un nou mandat de senator in sectorul 3 din Capitala, dupa ce in 2008 a obtinut mandatul de senator in sectorul 1 din Bucuresti.

Profesorul Daniel Barbu preia candidatura in colegiul lasat liber de presedintele PNL, acestuia fiindu-i alocat in prima instanta un colegiu pentru Senat in sectorul 4, au declarat pentru Mediafax, surse din conducerea PNL. In ceea ce priveste colegiul ramas vacant in sectorul 4 din Bucuresti, conducerea USL urmeaza sa decida asupra viitorului candidat pentru mandatul de senator.

Potrivit intelegerii USL pentru Bucuresti, in Sectorul 4 cele doua colegii pentru Senat erau alocate PNL si PC, fiind desemnati drept candidati Daniel Barbu si Dan Voiculescu.

Cat priveste candidaturile pentru Camera Deputatilor, in Sectorul 4 conservatorii si social-democratii detineau cate doua colegii.