PNL sustine ca europarlamentarul Theodor Stolojan, care a criticat duminica decizia lui Crin Antonescu de a candida intr-un colegiu din Teleorman, este "un securist al regimului Basescu, care n-a fost niciodata validat de electorat prin vreun vot uninominal si ales direct in vreo functie publica". "In 20 de ani de cand activeaza pe scena politica romaneasca, Theodor Stolojan, un securist al regimului Basescu, n-a fost niciodata validat de electorat prin vreun vot uninominal si ales direct in vreo functie publica", se arata intr-un comunicat al PNL, citat de Mediafax.

Stolojan "a abandonat batalii politice importante, cum ar fi cea pentru presedintie, si nu si-a asumat responsabilitati publice, renuntand la mandatul de premier care ii fusese incredintat", se mai spune in comunicat.

PNL mai sustine, referitor la Theodor Stolojan, fost presedinte al partidului, ca "faptele (...) si prestatia sa publica ne arata ca acesta n-a fost niciodata altceva decat o holograma a politicii romanesti, utilizata din cand in cand de cei care il controleaza si cu care are relatii mai vechi, dinainte de 1989, dar a carui vreme in politica romaneasca a trecut".

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat Stolojan, duminica, intr-o conferinta de presa, ca presedintele PNL Crin Antonescu a optat sa candideze intr-un colegiu din judetul Teleorman pentru a evita o experienta urata pe care a avut-o la alegerile anterioare, cand si-a castigat mandatul de senator prin redistribuire: "Domnul Antonescu a ales sa se duca sub umbrela domnului Dragnea. Eu, care stiu mai multe despre domnul Antonescu decat cetatenii Romaniei, va pot spune ca dansul a candidat pana acum, de fiecare data, in alt colegiu, sau in alta circumscriptie electorala, deoarece asa cum se comporta in Parlament, prin absenta, la fel se comporta in circumscriptia electorala unde este ales".