Liderul PNL Crin Antonescu a declarat duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro Tv, ca mass-media au facut din Gigi Becali un "soi de supervedeta, adesea comica" a politicii romanesti, el aratand ca prezenta acestuia pe listele USL e socotita "acceptabila": "Gigi Becali are in politica din Romania importanta pe care dumneavostra i-ati acordat-o - mai mare, mai mica. Nu PNL, nu USL au facut din Gigi Becali un soi de supervedeta, adesea comica, a politicii romanesti, ci relatia sa cu mass-media", potrivit Mediafax.

"Din punctul nostru de vedere, intr-un asemenea moment, in care am construit o mare coalitie, prezenta lui Gigi Becali a fost socotita acceptabila . Ca se face o discutie enorma in jurul lui Gigi Becali e optiunea dumneavostra, a presei", a adaugat Crin Antonescu.

El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca prezenta lui Becali in PNL este formala si ca nu se pune problema sa aiba functii in partid sau sa i se dea functii administrative cum e cea de ministru: "Acordul consta in aceasta asociere si in candidatura domnului Becali. Prezenta in PNL e formala. (...) Daca dupa alegeri Gigi Becali va dori ca continue activitatea cu partidul sau, sa devina deputat independent, sa devina un deputat independent inclus in majoritatea USL sau sa se integreze cu adevarat in PNL ¬ asta e optiunea domniei sale si la o asemenea optiunea vom vedea atunci. Dar nu se pune acum problema sa aiba niste functii in PNL sau prim-ministru", a raspus Antonescu, intrebat daca USL ii va da lui Becali functii dupa parlamentare sau il va face ministru.