Liderul filialei Bistrita-Nasaud a PDL, Ioan Oltean, a declarat la cafeneaua politica, vineri, ca mai canta seara, acasa, melodiile interpretului de muzica populara Alexandru Pugna, contracandidatul sau, ca sa fie pregatit pentru confruntarea cu acesta din campania electorala, potrivit Mediafax.

Ioan Oltean a fost intrebat cum comenteaza intentia unor jurnalisti de a candida la alegerile parlamentare pe listele unor formatiuni politice.

"Daca un ziarist foarte bun sau un actor foarte bun la nivel national vrea sa isi strice imaginea, sa intre in politica si reuseste. Uitati-va la Mircea Diaconu, un actor remarcabil, jos palaria. Am avut toata stima pentru el ca actor. A intrat in viata politica. Uitati-va ce este acum. Nu e pacat? E mare pacat. De multe ori, oamenii acestia care sunt foarte buni in diverse profesii, dupa ce intra in politica parca... ", a spus Ioan Oltean.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor a completat apoi ca niciun fel de profesie nu poate fi blocata sa nu ajunga in Parlament, dar sunt profesii care sunt predestinate sa ajunga acolo, si anume juristii, economistii in principal.

"Oamenii care s-au remarcat prin activitati culturale, actorii sau cantaretii de muzica populara nu au ce cauta. E altceva. A fost Dolanescu in Parlament, a fost Irina Loghin. Ati auzit de ei? A fost Mircea Diaconu, remarcabil actor, dar ca om politic, dati-mi voie sa am retineri in privinta aceasta. Exista unele profesii predestinate pentru Parlament si altele care nu le aduce niciun plus de calitate la ceea ce au facut ei pana atunci, dimpotriva", a completat Ioan Oltean.

Deputatul si-a adus apoi aminte ca are drept contracandidat in Colegiul 3 Camera Deputatilor tocmai pe un cantaret de muzica populara, Alexandru Pugna.

"Alexandru Pugna e contracandidatul meu, un cantaret de muzica populara foarte cunoscut, si nu as vrea sa se inteleaga ca am facut aceasta afirmatie cu destinatie precisa pentru ca eu chiar am un respect fata de Sandu Pugna si il apreciez pentru ceea ce face pentru folclorul romanesc. Cand am spus ce am spus nu m-am gandit la faptul ca ei nu pot fi parlamentari, ci ca Parlamentul nu e o scena pe care ei sa evolueze si sa-si perfectioneze aceasta preocupare a lor. In acest sens luati afirmatia mea. Alexandru Pugna este un adversar puternic si fiti siguri ca ma pregatesc pe masura", a spus Oltean.

Intrebat daca ia ore de canto, Oltean a spus: ¬Da, sa stiti ca acasa, seara, mai cant melodii de-ale lui (Alexandru Pugna - n.r.) pentru ca sa nu fiu nepregatit daca va trebui sa ne confruntam si la nivelul acesta".

Ioan Oltean candideaza la un nou mandat in Colegiul 3 Camera Deputatilor, unde principalul sau adversar este Alexandru Pugna (USL).