Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Timisoara, ca Viorel Catarama nu va candida din partea Aliantei Romania Dreapta la alegerile parlamentare din decembrie, dar a evitat sa spuna concret cine va fi contracandidatul presedintelui PNL, Crin Antonescu, in colegiul in care acesta urmeaza sa candideze pentru Senat, informeaza Mediafax. Cu aceeasi ocazie, presedintele PDL a precizat ca Sandra Pralong se va regasi pe listele ARD.

"Domnul Viorel Catarama nu va candida pe listele Aliantei Romania Dreapta", a spus Vasile Blaga.

Intrebat in legatura cu Sandra Pralong, fost consilier prezidential, Vasile Blaga a afirmat: "Sandra Pralong va candida pe listele Aliantei".

Referitor la candidatii respinsi de Comisia de etica, al carei presedinte este Monica Macovei, Blaga a precizat ca o decizie finala in privinta acestora se va lua pana duminica, la ora 18:00, si ca in unele cazuri candidatii respinsi initial ar putea candida la aceste alegeri.

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a declarat luni seara, la B1 Tv, ca "Viorel Catarama este una dintre propunerile facute de PNTCD pe colegiul 5, Senat, Bucuresti, unde va candida Crin Antonescu".

Pavelescu a precizat ca toate listele ARD din judete s-au semnat, candidaturile sunt stabilite, mai putin pe Bucuresti, acestea urmand sa fie finalizate duminica. "Este si motivul pentru care prezint aceasta informatie ca o propunere, mai este si alta propunere, dar pe care o tin secreta deocamdata, tot din partea PNTCD", preciza presedintele PNTCD.

Surse din ARD mentionau ca Sandra Pralong este o varianta de candidat luata in calcul pentru colegiul 5 Senat, informeaza Mediafax.