Deputatul PDL de Constanta Maria Stavrositu a demisionat vineri din PDL pentru ca nu a fost sustinuta pentru un nou mandat de parlamentar. Stavrositu acuza organizatia PDL Constanta dar si pe presedintele PDL, Vasile Blaga ca au exclus candidatura sa la alegerile parlamentare contrar deciziei BP al PDL din februarie conform careia ca actualii parlamentari ai PDL vor candida in colegiile pe care le-au castigat in 2008. Stavrositu a anuntat ca va candida ca independent dar in acelasi timp va semna un parteneriat cu partidul lui Dan Diaconescu.

"Consider ca atunci cand in organizatia Constanta domneste legea bunului plac, derapajul in atitudine, in comportament si chiar in limbaj, exista un for lucid, un for superior care are intelepciune si care regleaza lucrurile spunand ca hotararea respectiva este valabila pentru toti membrii de partid din PDL, inclusiv pentru Blaga.

Aflu ca si domnul Blaga este de parere ca aceasta hotarare nu trebuie respectata, cuvantul liderului local, micului baron local, este mult mai important decat o decizie. In momentul in care presedintele unui partid la nivel national are o asemenea atitudinea inseamna ca acest presedinte da tonul la haos si dezordine in acest partid, deci, toate sperantele ca se poate construi in acest partid in acest moment ti se naruiesc", a declarat Maria Stavrositu, citata de agentia Mediafax.

Stavrositu sustine ca alaturi de ea au demisionat alti 118 membrii PDL. Totodata aceasta anunta ca va intra ca independent in cursa pentru un nou mandat de deputat dar, in acelasi timp va semna un parteneriat cu PP-DD.

"Voi candida independent, dar pentru ca independent total nu poti sa intri in Parlament decat cu 50 la suta, si va marturisesc ca oricata incredere as avea in echipa mea si in votul constantenilor 50 la suta e imposibil de facut pentru orice candidat independent, voi face un parteneriat cu o formatiune politica ce are sanse sa intre in Parlament pentru a ne sustine reciproc", a explicat Maria Stavrositu.

Surse din interiorul PDL au declarat pentru Hotnews.ro ca in partid este de notorietate conflictul dintre deputata Maria Stavrositu si presedintele organizatiei PDL Constanta, Gigi Chiru. De altfel, in caliatate de sef de organizatie Chiru a refuzat sa o nominalizeze pe Stavrositu pentru un nou mandat de deputat. Mai mult, Chiru va candida pentru psotul de deputat chiar in colegiul acesteia.

Sursele citate sustin ca la Bucuresti, conducerea centrala a incercat sa medieze conflictul dintre cei doi insa fara niciun rezultat.

Gigi Chiru a fost ales presedinte de organizatie in 2011 fiind initial inspector sef al Inspectoratului Judetean in Constructii Constanta. Inainte de alegerea sa in fruntea organizatiei, Chiru a fost consilier local in Eforie unde a si candidat pentru functia de primar, fiind insa invins de reprezentantul PSD.

In 2012 la alegerile locale, Gigu Chiru a candidat impotrva lui Radu Mazare pentru primaria Constanta insa a castigat doar 13,49 la suta din voturile constantenilor. La nivelului judetului, PDL a obtinut 16 procente si a castigat sase din cele 70 de primariiin comparatie cu alegerile din 2008 cand PDL castigase 14 primarii. Sursele citate sustin ca Gigi Chiru a fost suspectat de blat cu Radu Mazare si PSD.

De altfel , la vremea respectiva ,organizatia municipala a PDL Constanta al carei presedinte era Maria Stavrositu a cerut demisia lui Chiru, pentru rezultatul inregistrat si pentru faptul ca strategia sa de campanie nu a fost cea decisa in cadrul structurilor interne ale partidului.

"Dupa dezbateri, s-a decis prin vot, in unanimitate, ca scorul obtinut impune dizolvarea Biroulului Permanent Judetean si solicita, totodata, demisia presedintelui Organizatiei judetene, Gigi Chiru, pentru procentul dezastruos in alegeri si a incalcarii, in mod repetat, a deciziilor statutare ale organizatiei municipale, construirea si implementarea unei strategii total diferite de strategia decisa statutar de organizatia municipala PDL Constanta, efectuarea unei campanii sub alta sigla decat cea a partidului si asumarea unor pozitii publice in numele organizatiei", acuza organziatia municipala PDL Constanta la acea vreme.