Premierul Victor Ponta a dorit, la videoconferinta cu prefectii de vineri dimineata, sa afle date privind organizarea alegerilor parlamentare, dar s-a adresat ministrului pentru Administratie spunandu-i "domnule Dobre", ceea ce a starnit rasul tuturor celor prezenti, iar ministrul i-a replicat: "Bine ca nu mi-ati spus Rus !", potrivit Mediafax. "Daca tot suntem in formula cu prefectii si alte institutii din domeniu, domnul ministru Dobre, pe scurt, cum stam cu...", i-a spus Ponta ministrului delegat pentru Administratie, Radu Stroe, moment in care toti participantii la videoconferinta aflati in sala au izbucnit in ras.

Ponta a inceput si el sa rada si s-a corectat, spunand "poate am avut ceva in minte...iarasi alegeri, iarasi liste, acum e scuzabila".

El a adaugat ca aceasta va fi singura stire de presa despre videoconferinta cu prefectii.

Ministrul Radu Stroe l-a aprobat si a completat: "Dom'le, pana la urma bine ca nu ati zis Rus".

Victor Paul Dobre a demisionat din functia de ministru delegat al Administratiei in 6 august, odata cu el demisionand si Ioan Rus, in contextul discutiilor privind actualizarea listelor electorale folosite la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu.