Mihai Razvan Ungureanu spune intr-o scrisoare deschisa adresa Regelui Mihai ca "la cei 91 de ani pe care ii impliniti astazi, natiunea noastra mai are inca nevoie sa-i fiti alaturi... Alaturi de Majestatea Voastra, poporul roman isi poate regasi demnitatea".

Ungureanu, presedintele partidului Forta Civica, mai spune in scrisoarea trimisa cu ocazia zilei de nastere a Regelui Mihai ca "sunteti parte din trecutul, prezentul si viitorul nostru. Intreaga viata a Majestatii Voastre, Ati fost loial acestui popor, tratandu-l cu respect, seriozitate și modestie, dar mai ales oferindu-i speranta și dandu-i curaj".

Reamintim ca in aceste zile au mai multe manifestari dedicate zilei de nastere a Regelui Mihai, printre care si dezvelirea unui bust al acestuia in Capitala.

Scrisoarea integrala a lui MRU catre Regele Mihai:

"Sire,

Astazi, 25 octombrie 2012, cand sarbatorim si ziua Armatei Romane, ne amintim de istoria noastră glorioasa si de luptele pe care le-am dus pentru independenta si pentru libertătile noastre de-a lungul vremurilor. Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul nostru.

Majestate, sunteti parte din trecutul, prezentul si viitorul nostru. Intreaga viata a Majestatii Voastre, Ati fost loial acestui popor, tratandu-l cu respect, seriozitate și modestie, dar mai ales oferindu-i speranta și dandu-i curaj.

Ati fost simbol pentru natiunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente. La cei 91 de ani pe care ii impliniti astazi, natiunea noastra mai are inca nevoie sa-i fiti alaturi.

“Coroana regala nu este un simbol al trecutului ci o reprezentare unica a independentei, suveranitatii si unitatii noastre”, spuneati anul trecut in Parlament.

Va rog sa-mi permiteti, Majestate, sa Va urez multi ani sanatosi si prolifici!

Alaturi de Majestatea Voastra, poporul roman isi poate regasi demnitatea.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!"