Presedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Alexandria, ca a decis sa candideze la alegerile parlamentare din 9 decembrie, el precizand ca aceasta decizie a fost una "importanta si grea", anunta Mediafax.

Liviu DragneaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Liviu Dragnea este anchetat de DNA pentru fraude la referendum. Parlamentarii beneficiaza de imunitate in fata legii.

"Peste 70%, in jur de 74% dintre teleormaneni au spus ca pentru acest judet ar fi mai bine daca eu voi fi in Parlament. Colegii mei primari au spus acelasi lucru si nu au spus ce au visat ei noaptea, au spus ce au discutat cu cetatenii din comunitatile lor. Astfel ca am luat aceasta decizie, care este o decizie importanta si grea pentru mine", a spus Dragnea.

El a precizat ca sunt multe motive care l-au determinat sa candideze la alegerile parlamentare, de la dorinta de a reprezenta la varf judetul Teleorman la necesitatea de a-si face datoria fata de romanii care au votat, la referendum, demiterea presedintelui Traian Basescu.

"Sunt multe motive care m-au determinat sa fac aceast lucru si o sa enumar cateva dintre ele: in primul rand vreau sa reprezint la varf judetul Teleorman, care imi este foarte drag si cetatenii acestui judet, care imi sunt foarte dragi. A venit vremea sa fac mai mult pentru ei, a venit vremea ca increderea acordata sa o folosesc in Parlamentul Romaniei", a spus Dragnea.

El a spus ca al doilea motiv al candidaturii sale priveste necesitatea de a-si face datoria fata de romanii care au votat demiterea presedintelui Traian Basescu la referendum.

"Al doilea motiv il reprezinta cei 7,4 milioane de romani care asta vara au spus ceva profund si chiar daca voi ramane singur, chiar daca mi se vor deschide inca o suta de dosare, nu voi ezita, imi voi achita obligatia fata de ei, si anume sa li se faca dreptate pana la capat", a spus Dragnea.

El a aratat ca un al treilea motiv este reprezentat de necesitatea ca in Romania sa se realizaze un proiect national, un proiect de tara, el precizand ca din 2013 se va realiza reforma constitutionala, reforma administrativa, descentralizarea si un plan, o strategie cu termene precise si clare de dezvoltare durabila a Romaniei.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, i-a transmis ca ar dori sa candideze la alegerile parlamentare pentru un post de deputat, el aratand ca va confirma candidatura acestuia cand va primi lista de candidati de la Teleorman.

"Mie mi-a spus ca ar dori sa candideze pentru un post de deputat. Cand imi vine lista de la Teleorman, va confirm", a spus Ponta, intrebat daca Dragnea va candida la parlamentare.