Liderul de grup al eurodeputatilor PDL din Parlamentul European (PE), Marian-Jean Marinescu, a declarat marti seara ca nu este normal ca un ministru care a avut in gestiune fondurile europene si am ajuns in situatia in care am ajuns dupa aia sa plece si sa se duca la Bruxelles. Ministerul Afacerilor Externe considera ca, prin acest vot, Parlamentul European transmite un mesaj opiniei publice europene conform caruia jocul de aliante politice este mai presus decat aprecierea obiectiva a pregatirii si calitatilor pentru ocuparea unei inalte demnitati europene. In schimb, lidera de grup a eurodeputatilor PNL, Norica Nicolai, sustine ca votul impotriva nu are legatura cu competenta lui Orban, asa cum a motivat PDL, ci cu 'interese politice meschine de la Bucuresti'.

Liderul de grup al eurodeputatilor PDL din Parlamentul European (PE), Marian-Jean Marinescu, a declarat marti seara, dupa avizul negativ primit in plenul de la Strasbourg de nominalizatul Romaniei pentru Curtea de Conturi Europeana, Leonard Orban, ca nu a existat un consemn politic in partid si ca votul eurodeputatilor PDL a fost motivat de faptul ca actualul ministru al afacerilor europene 'nu are expertiza necesara acestui post'.

Liderul grupului PDL din PE sustine ca a declarat public inca din luna iulie, in cadrul unei conferinte de presa la Craiova, cand a aflat despre nominalizarea lui Leonard Orban, ca 'nu este normal ca un ministru care a avut in gestiune fondurile europene si am ajuns in situatia in care am ajuns dupa aia sa plece si sa se duca la Bruxelles'.

'Pentru mine personal acesta a fost motivul, pentru ca fondurile europene pentru Romania sunt extraordinar de importante, sunt vitale. Imi pare rau, dar domnul ministru a spus tot timpul ce e rau, nu a spus niciodata ce trebuie facut. Nu a avut o foaie de drum, nu a dus-o la indeplinire, nici atunci, nici acum. Este punctul meu de vedere, spus in urma cu patru luni', a adaugat Marian-Jean Marinescu.

'Pentru mine prestatia dansului ca ministru al afacerilor europene nu m-a facut sa cred ca poate sa se duca pe o alta pozitie intr-o alta institutie europeana', a mai afirmat eurodeputatul, dand asigurari ca nu are stiinta despre un consemn in PDL pentru un vot impotriva lui Leonard Orban. El a mai precizat ca noua nominalizare a guvernului Romaniei pentru postul la Curtea de Conturi Europeana va fi analizata tot in functie de competenta, dar ca situatia ar putea avea atunci un deznodamant diferit.

MAE dezamagit de votul PE dat ministrului Orban: Jocul de aliante, mai presus decat aprecierea pregatirii

Ministerul Afacerilor Externe se declara dezamagit de rezultatul votului din plenul Parlamentului European, prin care s-a acordat un aviz negativ desemnarii candidatului propus de Romania, ministrul Leonard Orban, pentru Curtea de Conturi a Uniunii Europene.

Integral pe EurActiv.ro