Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, ca alegatorii liberali sunt "oameni care inteleg ca PNL si valorile sale sunt atat de puternice incat 50 de Gigi Becali daca vin si vor sa schimbe aceste valori nu vor putea". Antonescu a precizat, intr-o emisiune la TVR1, ca unele sondaje ale USL au aratat ca Becali este considerat "un om sincer", scrie Mediafax.

"Chiar daca nu sunt de acord cu anumite comportamente ale lui, il considera sincer.Asta e perceptia", a explicat liderul PNL, prezentand astfel unul dintre motivele pentru care a fost acceptat un acord cu omul de afaceri.

Crin Antonescu a fost chestionat cum vede afirmatia lui Calin Popescu Tariceanu referitoare la faptul ca Becali nu ar fi membru al PNL. "Din punct de vedere juridic este membru PNL, pentru ca altfel nu ar putea candida pe listele USL. (...) Se inseala in forma, dar nu cred ca a avut in vedere forma, ci fondul", a comentat liderul PNL.

"Ramane sa vedem pe viitor daca Gigi Becali, dincolo de forma, va dori sa devina chiar un membru al PNL, daca va dori sa-si desfasoare activitatea in interiorul, cu valorile PNL, asta se poate intampla sau nu se poate intampla. Va intra in Parlament si isi va conduce in continuare formatiunea sa, asta vom vedea", a mai sustinut Antonescu.

In ceea ce priveste sprijinul financiar pe care Becali ar putea sa-l acorde liberalilor, presedintele PNL a insistat ca nu s-a discutat despre acest subiect.