Liberalul Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, isi exprima rezervele, intr-o scrisoare deschisa data publicitatii luni, fata de sprijinirea unor candidati ai USL in alegerile parlamentare din luna decembrie, si vorbeste despre posibilitatea realizarii unei noi platforme politice la nivelul orasului, scrie Agerpres.

Edilul municipiului Baia Mare sustine in textul adresat cetatenilor ca orasul si judetul Maramures au nevoie de oameni corecti si competenti in Parlament.

"Mi-am dorit si am militat in cadrul Uniunii Social Liberale pentru o echipa de parlamentari, oameni competenti si coerenti, credibili, corecti si capabili sa reprezinte comunitatea noastra in Parlamentul Romaniei. Am speranta ca pana la depunerea listelor de candidati pentru aceste alegeri si nominalizarea celor care vor intra in aceasta competitie electorala, liderii USL sa aiba inspiratia de a alege, din multitudinea de propuneri, pe cei care merita sa ajunga in aceste pozitii vitale, dar care vor putea si sa ne reprezinte cu onoare", a spus Catalin Chereches.

Primarul municipiului Baia Mare a precizat ca nu poate sa gireze increderea unor oameni care nu au facut nimic pentru comunitate.

"Ca primar al municipiului Baia Mare, ca om care a primit increderea cetatenilor cu majoritate de voturi, dar si cu cel mai mare procent de prezenta la alegerile locale din ultimii 20 de ani, nu imi permit sa vin in fata dumneavoastra si sa garantez pentru niste indivizi care nu au facut nimic pentru comunitatea noastra. A venit momentul sa iesim in fata cetatenilor cu alti candidati, hotarati, onesti si determinati sa reprezinte comunitatea noastra, nevoile oamenilor, in echipa cu mine. Daca liderii USL vor alege sa gireze nominalizarile venite din zone obscure, ma voi vedea nevoit sa vin in fata dumneavoastra cu propunerile mele pentru colegiile din Baia Mare, pentru Senatul Romaniei si Camera Deputatilor.

Din dorinta de a reprezenta in continuare garantia corectitudinii in administratia publica, dar si a dezvoltarii comunitatii noastre, imi rezerv dreptul de a ma manifesta liber in relatia cu baimarenii si de a sustine oameni si nu partide. Daca cei care conduc acum Uniunea Social Liberala nu vor intelege ca este nevoie mai mult ca niciodata de oameni capabili, vom realiza o platforma politica noua la nivel de Baia Mare pentru a arata oamenilor ca se poate si altfel", a afirmat Catalin Chereches.

Edilul municipiului Baia Mare a subliniat in scrisoarea deschisa ca va sustine in campania pentru alegerile parlamentare doar candidatii care arata interes pentru comunitate si judet.