USL va detine aproximativ 60% din mandatele din Parlament. Estimarea a fost facuta, la RFI, de vicepresedintele PNL Mihai Voicu. El spune pe de alta parte ca in cursul acestei saptamani USL va incepe procedurile de depunere a candidaturilor.

Mihai Voicu precizeaza ca "Partidul National Liberal a finalizat procedurile interne cu privire la desemnarea candidatilor". "Dupa cate stiu eu si la Partidul Social Democrat lucrurile sunt extrem de avansate, domnul Victor Ponta a spus ca 99% dintre candidati sunt desemnati. Altfel spus, in cursul acestei saptamani vom incepe chiar procedurile de depunere a candidaturilor", declara vicepresedintele PNL.

Mihai Voicu estimeaza ca USL va obtine peste 50% din mandate, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie: "Atat sondajele de opinie, cat si cercetarile punctuale pe care le fac colegi de-ai mei de la PNL, de la PSD, de la celelalte partide, in colegiile din tara arata ca e foarte putin plauzibil un scenariu in care sa nu obtinem 50% din mandate. Sa nu uitam ca de fapt acesta obiectivul constitutional, 50% din mandate, desi in opinia mea si obiectivul politic de 50% din voturi este perfect plauzibil, ba chiar foarte probabil. Cred, riscand chiar si un pronostic, ca atunci, la cateva zile dupa 9 decembrie, cand se va trage linie, USL va detine aproximativ 60% din mandatele din Parlament".

Continuarea pe www.rfi.ro.