"Stenograme care nu au legatura cu fapte penale nu au ce cauta la dosar. Am fost procuror atatia ani. Pe de alta parte, s-a mai intamplat chestia asta de atatea ori. Inclusiv cu mine, s-au dat stenograme la presa PDL-ista. Nu s-a sesizat nimeni. Daca dai stenograme cu domnul Basescu e ilegal. Nu putem sa ne hotaram odata ca e ilegal pentru toata lumea? Au creat acest monstru care se intoarce impotriva lor. Dupa ce scapam de domnul Basescu, sa nu mai apara in dosar stenograme care nu au legatura cu cauza", a declarat luni premierul Victor Ponta, chestionat de jurnalisti in legatura cu stenogramele aparute recent in presa, reprezentand interceptari ale unor convorbiri telefonice dintre Sorin Blejnar si Traian Basescu.

Rugat de jurnalisti sa comenteze si intrarea lui Gigi Becali in PNL si viitoarea candidatura a acestuia, Ponta a replicat: "M-ati auzit o singura data de cand s-a format USL-ul sa comentez eu ce se intampla in ograda celuilalt?"

Vineri, in presa au aparut trei stenograme ale interceptarilor telefonice dintre Sorin Blejnar si Traian Basescu. In prima convorbire, Blejnar suna la Presedintie ca sa se intereseze in ce forma poate sa trimita un material. Din cea de-a treia convorbire aflam ca Blejnar voia sa-i ceara presedintelui un sfat, dar acesta il trimite sa discute mai intai cu autoritatile care pot lua decizii: premierul si ministrul de finante.In stenograma 2 publicata de Money.ro presedintele discuta cu fostul sef al ANAF despre datoriile mai multor companii si despre creantele Rompetrol.