Presedintele PSD, Victor Ponta, considera ca membrii PDL sunt "invidiosi" atunci cand vor sa verifice de unde a avut partidul bani pentru lansarea candidatilor la alegerile parlamentare si sustine ca USL a platit pentru Arena Nationala, iar fiecare participant a venit "pe cont propriu", transmite Mediafax.

"Sunt foarte invidiosi si nu fac prin aceste declaratii decat sa accentueze invidia. Si eu as fi fost nemultumit in locul lor daca un congres asa cum au organizat ei devine al doilea eveniment al zilei. Cand ai lansarea USL, cu 75.000 oameni pe stadion, era normal pentru toate televiziunile sa prezinte evenimentul cel mai important. Prin toate aceste declaratii nu fac decat sa arate ca, de fapt, ceea ce ne-am dorit, si anume sa facem o lansare care sa fie principalul eveniment al zilei de miercuri, s-a reusit, si cu cat declara mai mult ca sunt suparati, cu atat mai mult e clar ca am reusit", a spus Ponta.

El a sustinut ca PSD nu a gasit "brusc" banii necesari organizarii evenimentului, deoarece USL a platit pentru Arena Nationala si fiecare participant a venit "pe cont propriu".

"In logica asta, trebuie sa adunam toate biletele de avion ale delegatiilor care au venit la Congresul PPE si sa le adunam la PDL, dar haideti sa fim seriosi, sa nu ne facem de ras ca doamna Turcan", a adaugat Ponta.

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, joi, pentru Mediafax, ca ar trebui constituita o comisie parlamentara de acheta privind provenienta banilor cheltuiti la lansarea candidatilor USL, ea afirmand ca in urma cu cinci luni "PSD era falit".

"Acum cinci luni, PSD era falit si umbla din poarta in poarta sa-si plateasca datoriile, acum organizeaza un miting de 1,4 milioane de euro. Eu cred ca ar trebui constituita o comisie parlamentara de ancheta privind modul in care au fost cheltuiti banii si provenienta lor la lansarea candidatilor USL", a spus Turcan.