Presedintele Traian Basescu a sosit, joi dupa amiaza, la Bruxelles, unde va participa la lucrarile Consiliului European de toamna, informeaza Mediafax. In aeronava cu care seful statului roman s-a deplasat la Bruxelles au calatorit si premierii Irlandei si Sloveniei, Enda Kenny si, respectiv, Janez Jansa, aflati la Bucuresti cu ocazia Congresului PPE.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, Presedintele Traian Basescu participa, joi si vineri, la Bruxelles, la reuniunea de toamna a Consiliului European.

Reuniunea de toamna a Consiliului se concentreaza pe unele subiecte economice, precum si pe relatiile externe, urmand a fi discutata relatia UE cu China si emise concluzii cu privire la Siria si Iran.

Liderii statelor membre vor evalua joi seara progresul inregistrat in implementarea deciziilor Consiliului European din iunie 2012 privind cresterea economica si crearea de locuri de munca si vor pregati deciziile Consiliului din decembrie privind Consolidarea Uniunii Economice si Monetare, informeaa Mediafax.