Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, referitor la un set de cerinte pe care premierul Victor Ponta le-ar fi adresat presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca acestea sunt "judicioase, bune", dar ca mai puteau fi adaugate si altele, scrie Agerpres.

El a spus ca nu a apucat sa discute cu premierul Victor Ponta despre acest subiect.

"Nu am apucat, pentru ca ne-am intalnit aici, putin, inainte de inceperea acestei reuniuni si am discutat mai mult despre scenariul ei. Nu cred ca domnul Barroso a dat un raspuns pe loc, cred ca cererea mai putea avea niste puncte adaugate, dar cred ca punctele de acolo sunt judicioase, bune", a declarat Antonescu, raspunzand intrebarilor presei, la finalul manifestarii de lansare a candidatilor USL.

Surse europene au declarat pentru HotNews.ro ca nu au cunostinta despre o astfel de lista.

Potrivit Romania TV, lista premierului pentru seful CE cuprinde:

1. Deblocarea platilor la fondurile europene

2. Sprijin pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

3. Mentinerea nivelului fondurilor europene pentru Romania

4. Sprijinirea eforturilor Romaniei si Frantei pentru acceptarea, la nivel european, a responsabilitatii legate de problema integrarii rromilor

5. Suplimentarea fondurilor oferite pentru Parteneriatul Estic

6. Sprijin din partea Comisiei pentru modificarea legislatiei cu privire la numirile in Justitie

7. Asigurarea sprijinului activ al Comisiei pentru desfiintarea restrictiilor pe piata muncii din UE pentru romani

8. Neimplicarea Comisiei si a comisarilor in campania electorala din Romania

Referitor la reprezentarea Romanei la Consiliul European care se desfasoara joi si vineri la Bruxelles, Antonescu a subliniat ca trebuie sa se clarifice cine merge la aceste reuniuni, indiferent cine este presedinte sau premier.

"Era vorba de o chestiune institutionala, in sensul in care sa se clarifice odata pentru totdeauna: indiferent cine va mai fi presedinte si cine va fi prim-ministru, sa nu mai existe confuziile, ambiguitatile si contradictiile pe care le cunoastem. Evident ca modificarea Constitutiei este un proces laborios, este cel mai important demers pe care un parlament il poate face si este o formula pentru care noi vom cauta sa reunim consens, daca se poate. Si daca am avea doua treimi din Parlament, tot am sta de vorba indelung cu cealalta treime, pentru a agrea impreuna anumite formule constitutionale. Dar asta nu este neaparat o chestiune urgenta", a spus Crin Antonescu.

In legatura cu "batalia politica" pe care o duce cu presedintele Traian Basescu, Antonescu a spus ca aceasta va continua. "E o batalie politica ce va continua si e normal sa continue. A fost o pre-campanie prelungita si vom avea o campanie electorala foarte intensa", a mai spus liderul liberalilor.